Huawei fremhevet at Mate 20 X har større skjerm enn Nintendo Switch på lanseringsarrangementet i London. Mobilskjermen er imidlertid bredere.
Huawei fremhevet at Mate 20 X har større skjerm enn Nintendo Switch på lanseringsarrangementet i London. Mobilskjermen er imidlertid bredere. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Huaweis nye Mate 20 X har 7,2-tommers skjerm

Større enn en Nintendo Switch.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Huawei lanserte i går sin nye Mate 20 Pro, som vi kalte «Androiden du har ventet på» og belønnet med karakteren 10/10

Men Huawei viste også frem en annen og litt mer nisjefokusert telefon. Mate 20 X er rett og slett gigantisk, med vanvittige 7,2 tommer stor skjerm.

Det bringer den godt inn i det territoriet vi tidligere ville kalt «phablet», selv om den rammeløse skjermen bidrar til å holde størrelsen nede. Oppløsningen er likevel ikke mer enn 1080 x 2244 piksler, som gir en pikseltetthet på 346 ppi. En bitteliten lomme i toppen huser frontkameraet. 

Vekten er solide 232 gram, 24 gram mer enn iPhone XS Max på 208 gram. 

Identisk maskinvare - omtrent 

Mate 20 X får samme kameraløsning som Mate 20 Pro. Foto: Huawei

Maskinvaren er ellers mye av den samme som i nevnte Mate 20 Pro. Vi nevner åttekjernet Kirin 980-prosessor, 6 GB RAM og 128 GB lagring, i tillegg til et passe heftig batteri på 5000 mAh.

En kombinasjon av grafén og et såkalt vapor chamber eller dampkammer skal bidra til å kjøle ned herligheten, og Huawei legger også stor vekt på telefonens gamingytelse. 

Telefonen vil få en egen Nintendo Switch-aktig spillkontroller som tilbehør. Denne kobles til på den ene kortsiden, med analogstikke og piltaster. Som Samsungs Note-telefoner får den også støtte for stylus. 

Solid: Med 7,2 tommer stor skjerm og en vekt på over 230 gram blir Mate 20 X en massiv telefon. Foto: Huawei

Trippelkamera 

20 X har ellers den samme trippelkameraløsningen som Mate 20 Pro, med 40 megapiksler og f/1.8 på hovedkameraet, en egen vidvinkel på 20 megapiksler og f/2.2 og en 5x-zoomlinse på åtte megapiksler og f/2.4. Frontkameraet er på 24 megapiksler. 

Mate 20 X skal slippes i Europa 26. oktober, med en pris på 899 euro. Huawei forteller oss imidlertid at det ikke foreligger noen planer om å lansere den i Norge foreløpig. Det samme gjelder lillebror Mate 20.

Mate 20 X vil komme i blå og grå utgave. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen