Huaweis monstermobil klar om en måned
Teknofil

Huaweis monstermobil klar om en måned

Er Ascend Mate et nettbrett eller en mobil?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Huawei Ascend Mate

Størrelse: 16,3 x 8,57 x 0,99 cm
Vekt: 198 gram
Skjerm: 6,1 tommer, HD IPS+, Gorilla Glass, 720 x 1280 piksler (720p)
Operativsystem: Android 4.1
Maskinvare: Huawei/Hi-Silicon K3V2+, Quad Core @ 1,5 GHz
Teknologi: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 850/900/1700/1900/2100 MHz, 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Kamera: 8 megapiksler, autofokus, HDR-funksjon og LED-blits, 1 megapiksels frontkamera
Minne: Ikke oppgitt
Batteri: 4050 mAh batterikapasitet
Pris og tilgjengelighet: Ukjent pris. Tilgjengelig i Norge i uke 25.

Er det noen som husker den svenske duoen Dive, med Chris Lancelot (Krister Linder) og Erik Holmberg? Jeg må innrømme at jeg hadde glemt dem. Likevel var det disse to guttene som først dukket opp i hjernebarken da jeg stod i Huaweis trailer på Fornebu med en Huawei Ascend Mate i hendene.

For deg med kjempehender

Mens jeg snudde og vendte på telefonen, syntes jeg så tydelig at jeg kunne høre Linders smygende stemme fremføre poplåta Overflow fra 1990:  «Just to get a grip of things, I grew my hands bigger …». (Du kan høre den her)

Med en skjermstørrelse på 6,1 tommer er Huawei Mate en monstermobil. Eller en phablet, om du foretrekker oppkonstruerte engelske låneord. Samsungs Galaxy Note II er også en diger mobiltelefon, men plassert ved siden av Mate ser den nesten litt puslete ut.

Telefonen ble første gang presentert på CES i Las Vegas i januar. Nå er den i Norge. Det vil riktig nok gå en måneds tid før den kommer i salg, og i første omgang bare gjennom Komplett. Men det gir ikke mer enn tid av veien for den som må få hendene til å vokse litt først. Store hender kan komme godt med, for telefonen 16,35 cm høy, og 8,57 cm bred.

(For den som måtte lure på om det virkelig er mulig å få hendene til å vokse litt ekstra, anbefaler vi å sette på «sikkert søk»-filteret før du googler dette.)

Ikke 1080-skjerm

Skjermen har 720 x 1280 piksler. Det gir en "ppi" på 241. Tallet angir piksler per tomme, og sier noe om forholdet mellom skjermens størrelse og antallet piksler (bildepunkter). 241 ppi gir et svært godt bilde der du skal ha falkeblikk for å kunne se de enkelte pikslene uten forstørrelsesglass.  

Mate har Huaweis eget brikkesett, med en 4-kjerneprosessor som er klokket til 1,5 GHz. Den samme prosessoren sitter i den atskillig mindre Huawei Ascend P2, som kommer i salg om et par uker. Huawei mener selv dette brikkesettet gir dem et forsprang, men om det stemmer vet vi først når vi har fått testet dette skikkelig.

Kameraet i monstermobilen tar bilder med 8 megapiksler oppløsning. Det er i underkant av hva du får på de heftigste kameramobilene i dag, med som HTC har vist, er det ikke nødvendigvis slik at flere piksler gir bedre bilder. Ellers finner du flere spesifikasjoner i faktaboksen til høyre.

Prisen er ukjent, eller?

I uke 25 er den altså i salg i Norge. Huawei opplyser i dag at det ennå er for tidlig å si hva telefonen skal koste. Men siden Ascend P2 skal koste 2995,- antar vi at Ascend Mate vil bli noe dyrere. Nettbutikken Deal.no har lagt den inn i sine systemer med en prislapp på 4200 kroner, men har foreløpig ikke telefonen på lager.

Her kan du lese vår sniktitt på Huawei Ascend Mate fra lanseringen i Las Vegas.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen