Test Huawei Vision U8850

Vi har testet kinesernes nye flaggskip

Forgjengeren fikk en uforbeholden sekser - klarer Huawei å gjenta suksessen?

Konklusjon

dsad
+ Praktisk design
+ Oppdaterte Android-menyer
+ Lomme- og øyevennlig skjerm

dsad
- Ikke billig nok
- Dårlig dekning
- Blir treg i GSM-nett

Huaweis nyeste telefon har fått navnet Vision. Om det er for å indikere at dette er en visjonær telefon, eller at Huawei har sett lyset, skal vi ikke ha noen formening om, annet enn at begge deler ville vært en kraftig overdrivelse.

På tross av et helstøpt aluminiumschassis så passer den tamme modellkoden U8850 denne telefonen bedre.

Huawei har ikke brukt den helfreste aluminiumsrammen til å lage en telefon som skiller seg ut rent designmessig. Aluminiumen gjør derimot at telefonen virker solid og gir fremstår som en velbygget telefon uten antydning til knirk og ulyder.

Designen er i det hele tatt vellykket dersom du er ute etter en anonym Android-telefon. Skjermen utnytter nesten hele forsiden av telefonen, og Vision er ikke større enn at den fint kan ligge i skjortelommen.

Skjermen har for øvrig en størrelse som er stor nok til å surfe og se på bilder med, men samtidig liten nok til at Vision beholder en behagelig størrelse. Med andre ord midt i blinken for de som ikke er ute etter ytterpunktene hva gjelder skjermstørrelser.

De eneste gangene vi savnet et tastatur, var når vi skulle skrive inn tekst. Vi kunne godt tenkt oss noe mer plass til det virtuelle tastaturet.

Nok en Android

Huawei Vision er altså en Android-telefon med berøringsfølsom skjerm, en svært vanlig kombinasjon i disse dager. I utgangspunktet kan du velge mellom standard Android-utsseende på startskjermene, eller et skall med mer glitter og stas, 3D-effekter som det heter i reklamen. Vi synes begge variantene fungerte bra, og det blir mest en smakssak hvilket skall du velger.

Siden Android-versjonen er 2.3.5, er det ikke mye du savner av funksjonalitet. Her har proffbrukeren alt som trengs for å bruke Vision som jobbtelefon, mens de som vil ha en telefon til fest og moro kan spille, høre på musikk og se på video uten problemer. Hva gjelder underholdning og multimedia utmerker ikke Vision seg på noen felt, men leverer godt nok for de aller fleste.

Det svakeste punktet i den sammenheng er nok kameraet og FM-radioen. Begge deler fungerer dårligere enn det vi er vant med fra tilsvarende telefoner.

Uten forbindelse

Det største problemet med Vision er ikke at den må lades hver dag, men at dekningen er svært variabel. Vi la kun merke til dette når vi var i GSM-nett, men da hendte det med jevne mellomrom at dekningen forsvant noen sekunder der hvor andre telefoner fortsatt hadde kontakt.

Datatrafikk gikk enten svært tregt eller ikke virket i det hele tatt. Å sjekke Facebook, e-post og surfe på nett er en viktig del av bruken på en moderne telefon, og når dette ikke virker optimalt så trekker det totalinntrykket ned.

Til Visions forsvar så skal det sies at med en gang vi kom oss innenfor 3G- eller WiFi-dekning, så gikk datatrafikk som smurt, og for mange vil dette derfor ikke være noe problem.

Konklusjon

Derimot vil prisen være avgjørende for om Vision blir en suksess eller ikke. Den er en forholdsvis bra spesifisert Android-telefon, men gir ikke så mye mobil for pengene som vi er vant til med fra Huawei, og har ingen unike funksjoner å slå i bordet med.

Siden Vision forløpig koster godt over 2500 kroner, har den tøffe konkurrenter. For eksempel er Sony Ericsson Arc å få tak i til samme pris, og da får du en linjelekker telefon med bedre spesifikasjoner til samme pris.

Alternativ kan du gå for en LG Optimus 2x, som er kjapp i responsen selv om den kanskje ser traust ut. Denne også koster det samme, er bedre spesifisert og har ikke minst bedre dekning.

Hvis prisen er viktigst kan du spare noen hundrelapper og få en minst like bra telefon. Et eksempel er Sony Ericsson Neo. Vil du velge og vrake selv kan du ta en titt i prisguiden vår.

Huawei Visions problem er altså at det tidligere er lansert flere telefoner med tilsvarende eller bedre spesifikasjoner. Disse har rukket å falle i pris, noe som gjør at Vision får tøffere konkurrenter enn om den hadde kommet på markedet for et halvt år siden. Etterhvert som Vision forhåpentligvis får en mer konkurransedyktig pris, kan den fort bli et aktuelt alternativ hvis du er villig til å overse de svakhetene som følger med. I mellomtiden ville vi heller brukt samme beløp på en fetere mobil, eller spart noen kroner og gått for en billigere, men like bra, telefon.

Les hele testen på Amobil.no

Huawei Vision U8850 med abonnement

Huawei Vision U8850

Huawei Vision U8850 med abonnement   Les mer »

Huawei Vision U8850   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen