TEST: Huawei U9000 Nero

Test Huawei U9000 Nero

Vi har testet Huaweis nye toppmodell

HDMI og lynrask prosessor for 2800 kroner, men holder det?

Design og brukervennlighet

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 12,2 x 6,6 x 1 cm
Vekt: 143 gram
Skjerm: TFT LCD, 4,1 tommer, 480 x 800 piksler piksler, kapasitiv trykkskjerm
Snarveistaster: Volum, låsebryter, (Berøringsfelt: Hjem, søk, tilbake og alternativ)
Inn-/utganger: Micro-USB, Micro HDMI (HDMI via overgang), 3,5 mm minijack
Kortplass: Ja (inntil 32 GB), 1 GB innebygget minne
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Android 2.2.2 Froyo

Firmware: U9000 V100R001C128B231SP00
Pris: Fra 2800 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Rask
 – Annerledes
 – Stor skjerm
 – Alt utstyret du trenger er med

dsad
 – Spiss over øret
 – Bildekvaliteten i skjermen kunne vært bedre

Huawei har gått aggressivt ut på det norske mobilmarkedet. Siden U8230 Social kom på markedet i fjor, har selskapet sluppet to telefoner med svært hyggelige priser i forhold til spesifikasjoner.

Android-telefonen Huawei U9000 Nero er ikke noe unntak. Med en veiledende pris på 2800 kroner legger den seg lavere enn så godt som alle sammenliknbare telefoner. Nærmeste slektning, prismessig, synes å være Huaweis egen U8800 X5. Denne ligger noen hundrelapper under, også den med det som lett kan kalles premiumspesifikasjoner.

Det er ikke bare spesifikasjonene som er lovende for Huaweis siste, og så langt best spesifiserte telefon. Nero er en telefon som skiller seg ut på utsiden også.

Annerledes design

En fire tommer stor skjerm opptar mesteparten av forsiden. For en gangs skyld skiller designen seg ganske merkbart ut fra det mange av konkurrentene gjør. I redaksjonen er det litt delt hvem som liker designvrien, men alle er enige om at den ser litt annerledes ut.

Her er det nemlig ganske skarpe kanter i hjørnene. Forsiden er sort, men det er ikke hele som er blank. Også på baksiden av telefonen skiller den seg litt ut. Kantene på telefonen er stort sett i matt, sort plast. Midt på baksiden av Nero har Huawei plantet et stort og vektig batterideksel som virker svært solid.

Alt i alt er det også inntrykket vi har av Nero. Den virker solid sammenskrudd, men den er litt tung. Vekten gjør at den ligger godt i hånden, men med en vekt på 143 gram er det nok noen som vil foretrekke lettere konkurrenter.

Det er få knapper å finne på denne telefonen. Her er det stort sett bare volumtast og en multifunksjonstast for av,på og tastelås som er fysiske knapper. Ellers er det en rad med berøringsfølsomme felter under skjermen som tar seg av de vanlige Android-funksjonene.

Stor, men middels god skjerm

Den store skjermen er på 4,1 tommer og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Dette er på linje med dagens heftigste telefoner, og det er mot modeller som HTC Incredible S og Samsung Nexus S den ser ut til å konkurrere på spesifikasjoner. Prisen er derimot en helt annen enn for mange av konkurrentene.

Skjermen holder ikke helt følge med de heftigste telefonene på markedet i dag. Både Incredible S og Nexus S har hakket hvassere skjerm enn Nero kan stille opp med. Kvalitetsforskjellen er synlig over de fleste aspekter ved skjermen - men den er ikke voldsom. Her må du leve med litt svakere kontrast og sortnivå enn på konkurrentene, og innsynsvinkelen er også noe dårligere.

Til prisen er dette likevel helt greit, og det er ikke veldig lang tid siden dette ville blitt vurdert som en svært god mobilskjerm sammenliknet med de fleste konkurrenter. I dag er den altså litt under snittet - vel og merke for telefoner som stort sett koster en del mer.

Svært rask

Nero kjører helt standard Android-menyer, og det er versjon 2.2 Froyo som kjører på telefonen. Flere av konkurrentene har nå fått siste utgave, som er Android 2.3 Gingerbread. For Neros del må du vente til høsten før oppdateringen kommer.

Fordi menyene ikke er tilpasset av Huawei, og telefonen heller ikke kjører siste utgave av Android, er menyene litt grå og blasse. De er enkle nok, men Android 2.3 i ren utgave er etter vår mening penere å se til.

Når det er sagt er menyene enkle å bruke, og de er svært raske. Ventetid fins ikke på vanlige oppgaver i menyene, og slik sett minner den mye om Samsung Nexus S som også er særdeles rask. Telefonen kjører også samme prosessor som vi finner i HTCs nye modeller, Incredible S og Desire S.

Det Huawei imidlertid har lagt ved i Nero er en grei mengde applikasjoner for ymse som de fleste Android-telefoner ikke er så godt utstyrt for rett ut av esken. Det er riktignok ikke alt på denne telefonen som er spesielt godt oversatt.

Litt språkkluss

Vi er sjelden i tvil om hvor menyvalgene vil lede oss, men vi humret litt over tittelen "Fil-nettleser". Under skjermvalgene kan vi velge å kalibrere det elektroniske kompasset i telefonen. Her får vi beskjeden "Roter DUT i henhold til X-, Y- og Z-akse, respektivt". Hva DUT står for vet vi ikke, men vi veiver iallfall med telefonen til den er fornøyd.

Dette gjentar seg et par steder i menyen, men som regel må du et greit stykke inn i systemet for å snuble i en gjenglemt "språkblomst", og derfor er det heller ikke noe stort problem.

I den operatørlåste utgaven følger det med ikoner for en rekke ulike tjenester i menyen. Disse kan i utgangspunktet ikke slettes, men brukere som ønsker det kan bli kvitt ikonene ved å laste ned og installere samme programvare som kjører på den ulåste utgaven.

Inni esken

Nero er svært godt utstyrt rett ut av esken. Den er mer eller mindre komplett med alt det du måtte ønske å bruke sammen med telefonen. Her får du både minnekort og HDMI-kabel. Alt dette er ting som selgere ofte vil tilby deg som tilbehør.

Vi liker at det følger med grunnleggende tilbehør, men spesielt HDMI-kabelen liker vi. Den er nemlig av typen som flere telefoner den siste tiden har hatt støtte for, og den har blitt kjent som Micro HDMI. Denne er ikke helt enkel å oppdrive i løsvekt, og dermed er det kjekt å slippe å jakte rundt på den for å få vist frem feriebildene i storskjerm.

  • Huawei U9000 Nero
  • Batteri (1400 mAh)
  • USB-kabel
  • Lader
  • HDMI-kabel
  • Minnekort (4 GB)
  • Kablet stereo håndfrisett

Huawei Nero U9000

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen