TEST: Huawei Ideos
Test

Huawei Ideos

Konklusjon

dsad
+ Prisen
+ Rask
+ God byggekvalitet
+ Super nettleser
+ Presis skjerm

dsad
- Dårlig kamera
- Dårlig lydkvalitet i musikkspiller
- Elendig formatstøtte

Huawei Ideos er en liten og snerten telefon. Den kommer med fargede bakdeksler og en design som nok er tiltalende for mange.

Selv om den for en stor del er i plast virker den solid og god i hånden, og her er ingen deksler som truer med å løsne eller annet som er egnet til å gjøre oss mistenksomme.

Med en skjerm på 2,8 tommer er den av de minste Android-enhetene som er i salg i dag, kun slått av Xperia X10 Mini fra Sony Ericsson. Oppløsningen på skjermen er også forholdsvis lav, men i forhold til størrelsen fungerer den greit.

Rask og enkel

Bildekvaliteten på skjermen forøvrig er helt på det jevne. Innsynsvinkelen kunne vært bedre, men den er slett ikke dårlig. Alt i alt er skjermen helt grei på en telefon i denne prisklassen.

Menysystemet er raskt og enkelt, og det er sjelden vi merker oss at det tar pauser. Av en eller annen grunn gir ringemenyen fra tid til annen en liten pause som gjør at telefonen kan bruke et sekund eller to på å ta igjen brukeren. Noe stort irritasjonsmoment er det likevel ikke.

Svikter på multimedia

Ideos gjør mye riktig, men på multimedia-fronten svikter den. Lydkvaliteten i medfølgende hodetelefoner er for dårlig til musikk, og telefonen er heller ikke kraftig nok til å drive alternative hodetelefoner, være det seg små eller store, på en god måte.

Formatstøtten er i tynneste laget til at den egner seg til å se video, og Youtube-klienten velger av en eller annen grunn en videokvalitet telefonen ikke er i stand til å vise godt nok.

Heller ikke kameradelen av Ideos er noe særlig å rope hurra for. Selv godt belyste utebilder er vanskelige å ta. Kvaliteten blir grøtete, og telefonen bruker veldig lang tid på å ta bildet.

Det skal sies at vi ikke stiller enorme krav til en billig telefon som Ideos tross alt er, men blant annet på formatstøtten og lydkvalitet i musikkspilleren gjør et par av alternativene det bedre enn Huaweis rimelige Android-telefon.

Super på nett

Nettleseren i Ideos er både rask og enkel å bruke. Den lave oppløsningen på skjermen gjør at trykkskjermversjoner av store nettsteder ikke passer på skjermen i sin helhet.

Fremfor å krympe disse til det ugjenkjennelige, får vi i stedet opp siden i sin originale størrelse etter innlasting. Deretter kan vi scrolle eller tilpasse størrelse slik vi ønsker. Dette er en løsning som fungerer greit.

Det er verdt å få med seg at Flash-støtten i Android 2.2 er deaktivert i Ideos. Etter det vi vet skyldes det at maskinvaren ikke er kraftig nok til å gi en god brukeropplevelse. Det er helt i tråd med det forholdsvis kraftige ytelsestapet vi merker også på betydelig dyrere telefoner med Flash-støtte.

Også på e-post gjør Ideos en god jobb. Vi får med programvaren som skal til for å lese vedlegg av ymse slag, og telefonen kan vise samlet innboks, eller kontoer hver for seg.

Svært god på det grunnleggende

Lydkvaliteten under samtale er svært god, og volumet blir høyt nok til at også folk som sliter med hørselen burde klare seg fint med Ideos. Her scorer også den medfølgende håndfrien godt, lydkvaliteten blir god i begge ender.

Tekstmeldinger går kjapt og greit unna på Ideos. I utgangspunktet så vi ikke helt for oss at dette ville være en styrke man la spesielt merke til. Men skjermen i Ideos er usedvanlig presis.

Fulltastaturet har svært små taster når den lille skjermen holdes i portrettmodus, men det er likevel svært lett å treffe dem. Denne presisjonen legger vi merke til i alle telefonens menyer og funksjoner.

En smule merkelig er det likevel at bokstaven Æ har fått plass på tastaturet, mens Ø og Å ikke har det. Ordboken rydder likevel greit opp i dette.

Batterilevetiden opplever vi som tilstrekkelig. I testperioden ladet vi telefonen annenhver dag, og hadde ingen problemer med at den gikk tom for strøm på ubeleilige tidspunkt.

Til slutt

Alt i alt stiller Ideos med en god porsjon teknologi, til en forholdsvis liten penge. Den er kompakt og kommer med bakdeksler i flere farger. Til tross for at det meste her er plast, oppleves byggekvaliteten som god.

Den gjør i praksis alt det vi forventer av en Android-telefon uten at det koster alt for mye penger. For et halvt år siden ville kanskje Ideos vært kandidat til aller høyeste terningplassering, men i dag er den ikke lenger helt alene rundt 2000 kroner.

Alternativene til Ideos er i dag forholdsvis mange. Sony Ericssons Xperia X10 Mini er en klar kandidat, for de som ønsker seg en minst mulig telefon. Samsungs Galaxy 5 er også knall, med omtrent samme størrelse og pris.

Til tross for at vår test av LG P500 Optimus One ikke er ute ennå, kan vi allerede nevne den som et svært godt alternativ til Huawei Ideos.

Ideos er likevel den mest fargerike av Android-telefonene i sin prisklasse, og de som har sansen for Ideos' ungdommelige design vil neppe bli veldig skuffet over ytelsen.

Huawei Ideos U8150 med abonnement

Huawei Ideos U8150

Huawei Ideos U8150 med abonnement

Huawei Ideos U8150

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen