Test

Huawei Ideos

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 10,4 x 5,48 x 1,35 cm
Vekt: 102,1 gram
Skjerm: TFT LCD, 2,8 tommer, 240 x 360 piksler, kapasitiv trykkskjerm
Snarveistaster: Volum, tilbake, besvar, legg på, hjem, søk, retningstast, av/på
Inn-/utganger: Micro-USB
Kortplass: Micro-SD (Inntil 16 GB)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Android 2.2

Firmware: U8150V100R001NORC225B827SP01
Pris: Fra 1800 kroner

Kort sagt:
dsad
 – God byggekvalitet
 – Artig design
 – Presis skjerm

dsad
 – Mye plast
 – Hvorfor kun Æ på tastaturet?

Huawei er en forholdsvis ny aktør i de norske telefonhyllene. Her til lands er de kjent for å ha stått for utstyr til mobilt bredbånd, og de har også stått for en del av basestasjonene vi finner rundtom i landet.

Så langt har produsenten sluppet en rimelig Android-telefon og et forholdsvis billig nettbrett. Telefonen var nok den mest vellykkede av de to. Nå har Huawei lansert sin andre telefon på det norske markedet, U8150 Ideos.

Igjen dreier det seg om en forholdsvis rimelig Android-basert telefon. Til tross for at prisleiet er så å si det samme som den forrige telefonen, U8230 Social, skiller denne seg ut ved å være både mindre og mer fargerik enn forrige modell.

Ungdommelig

I esken får vi med tre ulike bakdeksler, i fargene gult, rosa og blått. Det er forholdsvis få designdetaljer å henge seg opp i her. Telefonen er stort sett ensfarget sort rundt bakdekselet.

Den eneste teksten vi finner på telefonen er "With Google" og "Ideos" på bakdekselet. Ellers finner vi de vanlige Android-snarveiene på forsiden av telefonen. Disse er ikke egne knapper, men berøringsfølsomme felter.

Øverst på telefonen har Huawei plassert av/på-tasten sammen med hodetelefonutgangen. Volumtastene er sølvfargede og befinner seg på venstre side av telefonen.

I tillegg har Ideos egne taster for å besvare eller legge på i samtaler. Valgtasten som befinner seg mellom disse er omgitt av en ring som fungerer som retningstast når man navigerer rundt i menyene.

Kameratast finner vi ikke her, men så er også Ideos forholdsvis enkelt utstyrt på kamerafronten. Dette kommer vi tilbake til på side 3 i testen.

Presis skjerm

Skjermen på forsiden er kun på 2,8 tommer. Dermed er den mindre enn mange av sine konkurrenter, deriblant Samsung Galaxy 3 og HTC Wildfire. Oppløsningen er på 320 x 240 piksler, dette er lavt men på en så liten skjerm oppleves det likevel som helt greit.

Når det kommer til farger og skjermkvalitet forøvrig virker den å være på det jevne. Dette er absolutt ikke den beste skjermen vi har sett, men den er også langt unna den dårligste.

Den plasserer seg i midten et sted, med en opplevd bildekvalitet som er hakket bedre enn den forrige telefonen fra Huawei. Innsynsvinkelen er litt svak oppover og nedover, men sett fra siden har vi ingen problemer med å se hva som fyller skjermen.

For at kombinasjonen liten skjerm og et omfattende system som Android skal fungere, trenger man også en svært presis skjerm. Fulltastaturet vi får servert i portrettmodus er forholdsvis lite, men tastene er faktisk lette å treffe, til tross for at undertegnede har store pølsefingre.

Menyene

Noen grafiske tilpasninger har Huawei gjort i menysystemet på Ideos, men menyene skiller seg ikke voldsomt fra rene Android-menyer. Huawei går på ingen måte like langt i sine tilpasninger som HTC eller Samsung gjør med henholdsvis Sense- og Touch Wiz-grensesnittene.

Dette synes vi fungerer helt greit. Spesielt takket være den presise skjermen har vi få problemer med å håndtere systemet, selv om vi har liten plass til rådighet.

Hastigheten er også verdt å nevne. Dette er en magert utstyrt telefon på maskinvaresiden. Prosessoren er absolutt ikke i dagens toppklasse, men likevel er menyene påfallende raske.

Det er ikke dermed sagt at Ideos er rask på alt den gjør, men brukeropplevelsen menyene gir er altså svært god.

En pussighet vi la merke til på forrige telefon fra Huawei er at skjermtastaturet har en egen tast for Æ mens Ø og Å må velges fra O og A. Ordlisten korrigerer uansett effektivt for dette, og man kan hente ned fullverdige norske tastaturer fra Android Market.

I esken

I esken finner vi stort sett det mest nødvendige. Et noe svakere batteri enn vi er vant til på dagens Android-telefoner medfølger. Med 1200 mAh har Ideos mindre å rutte med enn den store mengden telefoner med batteri på 1500 mAh.

Samtidig har den mindre skjerm enn de fleste av disse, og også Android-verstingen Desire HD har et batteri som ikke er mye sterkere til å drive en skjerm på 4,3 tommer.

Vi merker oss også at Ideos ikke leveres med minnekort. Med kun omkring 150 MB intern lagring vil man ganske fort få behov for et minnekort om man skal bruke telefonen til noe mer enn helt enkle ting.

Foruten bruksanvisningen er det altså disse delene som befinner seg i esken:

  • U8150 Ideos
  • Batteri, 1200 mAh
  • Micro-USB-kabel
  • USB-lader
  • Håndfrisett
  • Tre bakdeksler (Blått, rosa og gult)

Huawei Ideos U8150 med abonnement

Huawei Ideos U8150

Huawei Ideos U8150 med abonnement   Les mer »

Huawei Ideos U8150   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen