Test Huawei Y201 Pro (U8666E)

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Denne mobilen er et røverkjøp

Android 4-mobilen Huawei Y201 Pro koster godt under tusenlappen.

Med en pris på rundt 800 kroner er Huawei Y201 Pro blant de billigste fullverdige smartmobilene på markedet. Likevel har telefonen det meste av teknologi som du forventer å finne i en enkel smartmobil, og selv om telefonen noen ganger kan stoppe opp litt og bruke litt tid på å starte opp eller veksle mellom apper, så oppleves ytelsen som helt grei i daglig bruk.

Konklusjon

Billig, mye for pengene
Hendig størrelse
God batteritid
Støtter de fleste funksjoner du trenger
OK bildekvalitet på skjermen
Støtter minnekort

Svak prosessor
Dårlig på videoavspilling
Dårlig kamera
Litt sus ved musikkavspilling
Lavoppløst skjerm

Skal du ha en telefon til å ringe med, sende SMS-er, høre litt på musikk, og til å spille enkle spill, så vil denne mobilen antagelig være mer enn rask nok.

Dette er også en god nummer to-mobil, eller som barnas første mobiltelefon.

God skjerm til prisen

Med en 3,5-tommers skjerm er Huawei Y201 Pro en ganske liten telefon. Det er et pluss i seg selv for mange, selv om enkelte kanskje vil ønske seg en enda større skjerm. Skjermoppløsningen på 320 x 480 punkter er heller ikke all verden i forhold til hva vi er blitt vant til (les: bortskjemt med) på mer avanserte mobiler.

Men skjermen er lyssterk og har klare og fine farger, og bildekvaliteten er absolutt godkjent.

Byggekvaliteten virker god, og de avrundede formene og den ruglete og gummiaktige baksiden av telefonen gjør at telefonen ligger godt i hånden. Men skjermen er ikke ripesikker, dermed bør du nok passe på å ha nøkkelknippet og mobiltelefonen i hver sin lomme.

Android 4

Huawei Y201 Pro.
Huawei Y201 Pro.

Huawei Y201 Pro kommer med Android 4, og Huawei har i motsetning til for eksempel Sony og Samsung valgt å ikke gjøre så veldig mange tilpasninger eller endringer på det som er standard brukergrensesnitt i Android. Men de har lagt ved widgeter for å enkelt skru av og på ulike funksjoner, som Wi-Fi og Bluetooth, og det følger også med noen smarte apper – blant annet et sikkerhetssenter som lar deg blokkere anrop fra uønskede telefonnummere.

Ingen underholdningsmobil

Vi nevnte at telefonen er ok til musikk, selv om det er litt bakgrunnssus ved avspilling. Videoavspilling fungerte imidlertid dårlig, både fordi det ikke følger med en videoavspiller som støtter særlig mange formater – og at ytelsen er såpass dårlig at telefonen sliter med å spille av video i høy oppløsning. Men YouTube-videoer i den medfølgende YouTube-appen fungerer greit.

Kameraet er som forventet på en såpass billig telefon. Det holder til enkel bruk, men bildene blir ikke spesielt bra, og mangel på autofokus gjør at nærbilder ofte blir uskarpe. Utendørsbilder i "riktig" belysning blir helt OK.

Konklusjon og alternativer

Til tross for noen svakheter på multimediasiden, er Huawei Y201 Pro en utmerket telefon og blant de beste kjøpene i sin prisklasse, selv om den ikke er god nok til å fortjene maks uttelling på karakterskalaen.

Et enda bedre kjøp er ZTE Blade II, som koster omtrent det samme. Men denne har høyere oppløsning på skjermen (som er like stor), og den har enda kraftigere maskinvare og et bedre kamera. Ulempen er at Blade II har bare Android 2.3, mens Huawei Y201 Pro kommer med Android 4. Vi har imidlertid fått inn den nye ZTE Blade III, som har Android 4 – og vil komme tilbake med en test av denne snart. Denne telefonen koster imidlertid noe mer, rundt 1200 kroner.

Et annet Android 4-alternativ er Sony Xperia Tipo. Xperia Tipo har et noe større batteri (1500 mAh mot 1250 mAh), men ellers veldig like spesifikasjoner. Det er imidlertid mer innebygget lagringsplass i Huawei Y201 Pro, og telefonen er litt tynnere. De tekniske forskjellene mellom de to er små, og den største synlige forskjellen er kanskje at Huawei har valgt å ikke gjøre så mange endringene på brukergrensesnittet som er standard i Android, mens Sony har gjort noen flere tilpasninger og endringer – etter vår mening til det positive. Om vi skulle måtte velge mellom de to, vil vi holde en knapp på Xperia Tipo.

Samsung Galaxy Y er også et alternativ i samme prisklasse, men den er likevel ikke helt på høyde med verken Huawei Y201 Pro eller Sony Xperia Tipo.

Hvis du er villig til å gå opp noen hundrelapper i pris, får du langt bedre mobiler. Huawei Ascend G300 koster for eksempel under 1300 kroner og har bedre spesifikasjoner og en større skjerm med høyere oppløsning. Går du opp til rundt 1500 kroner, får du en vanntett Sony Xperia Go, som riktignok har omtrent samme skjerm, men en del bedre ytelse.

Lik oss på Facebook du også.

Huawei Ascend Y201 Pro   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen