Test Huawei Y201 Pro (U8666E)

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Denne mobilen er et røverkjøp

Android 4-mobilen Huawei Y201 Pro koster godt under tusenlappen.

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 11,7 x 6,15 x 1,17 cm
Vekt: 125 gram
Skjerm: TFT LCD 3,5 tommer, 480 x 320 piksler, kapasitiv
Snarveistaster: Volum opp og ned, av/på/skjermlås, berøringsfelter for hjem, alternativ og tilbake
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Minnekortplass: Ja
Menysystem: Android OS 4.0.3

Firmware: U8666E-1V100R001C00B939
Pris: Ca. 800 kroner

Kort sagt:
Ligger godt i hånden
Hendig størrelse
Mye for pengene

Ikke ripesikker skjerm
Litt lav skjermoppløsning
Huawei Y201 Pro.
Huawei Y201 Pro.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Telefonen har en hendig størrelse, og de avrundede formene og den ruglete baksiden gør at den ligger godt i hånden.
Telefonen har en hendig størrelse, og de avrundede formene og den ruglete baksiden gør at den ligger godt i hånden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Telefonen sett fra siden.
Telefonen sett fra siden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Widgeten nesten øverst i bildet lar deg raskt og enkelt skru på Wi-Fi, Bluetooth eller GPS, samt justere lysstyrken på skjermen.
Widgeten nesten øverst i bildet lar deg raskt og enkelt skru på Wi-Fi, Bluetooth eller GPS, samt justere lysstyrken på skjermen.

Er du ute etter en virkelig billig telefon, har du ikke så veldig mange valgmuligheter – i hvert fall ikke hvis du vil ha en skikkelig smarttelefon som kan brukes til mer enn bare å ringe med. Den kinesiske produsenten Huawei er imidlertid kjent for å lage telefoner som gir deg virkelig mye for pengene – og det gjelder i høyeste grad også for Huawei Y201 Pro.

I likhet med Sony Xperia Tipo er dette en Android 4-mobil til godt under 1000-lappen – nærmere bestemt rundt 800 kroner i enkelte nettbutikker.

Den lave prisen betyr at du ikke bør forvente veldig høy ytelse og topp spesifikasjoner, men våre tester viser at telefonen likevel er god til enkel bruk.

Enkel design

Huawei Y201 Pro har en enkel og grei design – og utgir seg ikke for å være noe mer enn den er. Telefonen er ganske liten. Den har en metallramme som går rundt skjermen, og en smal del av metallrammen fortsetter også rundt baksiden av telefonen – nesten som et "bånd" som går rundt telefonen. Bakdekselet er laget i svart plast, som er av den litt myke, litt gummiaktige typen. Sammen med en ruglete overflate gjør dette at telefonen ligger godt i hånden.

Foran på telefonen finner du de tre vanlige Android-knappene for å gå tilbake, gå til Hjem-skjermen og for å få opp meny for alternativer.

Skjerm

Skjermen har samme oppløsning som skjermen i Sony Xperia Tipo, men er litt større – 3,5 tommer mot 3,2 tommer på Tipo. Oppløsningen på 320 x 480 punkter er kanskje ikke all verden, men den er høyere enn for eksempel Samsung Galaxy Y, og på nivå med det vi forventer å finne i en rimelig mobil.

Bildekvaliteten er absolutt godkjent, og skjermen er både lyssterk og har klare og fine farger. Innsynsvinkelen er også ganske god – og vi var ikke plaget av at farger endret seg nevneverdig ved betraktning fra ulike vinkler.

Glasset foran skjermen er ikke like hardt som glasset som brukes i dyrere mobiler, dermed er det mulig å lage riper i det.

Android 4

Vi setter pris på at Huawei leverer denne telefonen med Android 4 Ice cream Sandwich. Det er riktignok ikke de aller nyeste 4.1- eller 4.2-variantene, men likevel en nyere og langt bedre utgave enn Android enn 2.3 Gingerbread-utgavene som enkelte billigmobiler er belemret med.

Huawei har ikke gjort særlig med endringer på standardgrensesnittet i Android. Men du kan velge mellom ulike temaer, og du har noen hurtigvalg for de mest brukte innstillingene.

Alt i alt synes vi Android fungerer godt på denne telefonen.

Huawei Ascend Y201 Pro   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen