Richard Yu under lanseringen av Huawei P20 Pro i Paris.
Richard Yu under lanseringen av Huawei P20 Pro i Paris. (Foto: Gonzaolo Fuentes, Reuters)

Huawei: – Vi skal være den største mobilprodusenten innen utgangen av 2019

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forrige kvartal solgte det kinesiske mobilselskapet Huawei flere smartmobiler enn Apple, og ble dermed verdens nest største mobilprodusent.

Nå forteller Huawei-sjefen Richard Yu at de har større ambisjoner enn å selge flere mobiler enn Apple. Selskapet har nemlig ambisjoner om å bli verdens største mobilselskap innen utgangen av 2019, skriver Bloomberg.

Høye mål

Richard Yu viste frem selskapets nyeste bærbare PC under Mobile World Congress tidligere i år. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

I løpet av de første seks månedene i år har Huawei solgt 95 millioner mobiler, og har sagt at målet er å ha solgt 200 millioner før året er omme. Det har bare Apple og Samsung klart før dem, men med Huaweis nåværende vekst ligger de godt an til å klare målet

Det neste målet er deretter å ha en markedsandel på 20 prosent, noe som vil løfte dem over både Apple og Samsung. Dette skal de altså klare i løpet av fjerde kvartal neste år. 

USA fortsetter å være en stor utfordring

Som Bloomberg påpeker har imidlertid Huawei én viktig utfordring: Mobilsalget i USA. Selv om Huawei har vokst seg stor i Europa, Asia og Afrika, er det nesten ingen som har hørt om dem i USA.

Huawei har prøvd å få mobilene sine inn i det amerikanske markedet via mobiloperatører som Verizon og AT&T, men avtalene har aldri gått igjennom på grunn av sikkerhetsbekymringer. I 2014 ble  Huawei beskyldt for å spionere på amerikanere på vegne av kinesiske myndigheter. To år senere ble situasjonen snudd på hodet da det ble avslørt at amerikanske NSA hadde spionert på Huawei. Senest i juni i år uttrykte Huawei-toppsjefen Eric Xu frustrasjon over amerikanske politikere som han kalte trangsynte, og nevnte kongressmannen Jim Banks og senatoren Marco Rubio ved navn. 

Bloomberg skriver at Huawei er nødt til å få gjennomslag i det amerikanske markedet hvis de skal kunne dominere mobilmarkedet på lang sikt. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen