Huawei P30 imponerte oss da vi testet den tidligere i år.
Huawei P30 imponerte oss da vi testet den tidligere i år. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Huawei utsetter målet om å bli den største mobilprodusenten i verden

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologigiganten Huawei sier at selskapet ville vært verdens største smarttelefonprodusent i løpet av året, hadde det ikke vært for «uventede» omstendigheter.

– Selskapet må nå vente litt lenger for å oppnå det, sa selskapets markedssjef Shao Yang tirsdag.

Dette stemmer overens med intervju tidligere denne måneden med Honor-sjefen Zhau Ming, som stilte seg tvilende til at Huawei når målet om å bli verdens største mobilprodusent i 2020.

– Nå som denne nye situasjonen har oppstått er det for tidlig å si hvorvidt vi kommer til å klare målet vårt, sa Zhau.

Honor er heieid av Huawei og har også blitt rammet av den amerikanske handelsblokkaden.

– Sikkerhetstrussel

Huawei har vært i hardt vær etter at USAs president Donald Trump avgjorde at selskapet utgjør en sikkerhetstrussel på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter, og erklærte deres produkter uønsket i USA.

Det kinesiske selskapet er verdens største leverandør av deler og utstyr til nettverk som 5G-nettet, er og verdens nest største smarttelefonprodusent. Amerikanske myndigheter har anklaget Huawei for å stjele handelshemmeligheter og for å true internasjonal nettsikkerhet.

– Ikke forpliktet til å gi informasjon til kinesiske myndigheter

Huawei har selv nektet for at selskapet har delt hemmeligheter med Kinas kommunistparti. I Norge leide de også inn advokatfirmaet Wikborg Rein for å gå dem etter i sømmene, og der var konklusjonen tydelig: 

– Det er vår oppfatning at de relevante hjemlene ikke inneholder forpliktelser som pålegger norske Huawei å samarbeide med kinesiske myndigheter innenfor områder som antiterrorisme, cybersikkerhet og etterretning. Selskapet er heller ikke forpliktet til å gi kinesiske myndigheter informasjon eller tilgang til produkter solgt og utplassert i Norge, eller å deaktivere slike produkter. Det kinesiske morselskapet som produsent av produkter solgt og levert til norske Huawei er heller ikke underlagt rettslige forpliktelser til å bistå med slik aktivitet, sier partner og ansvarlig advokat i Wikborg Rein, Geir Sviggum, i en pressemelding.

Den siste Huawei-mobilen imponerte oss: 
Les testen av Huawei P30 Pro »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen