Nye Mate 8 fra Huawei kommer i første omgang til Kina, før den tar turen til globale markeder i begynnelsen av 2016.
Nye Mate 8 fra Huawei kommer i første omgang til Kina, før den tar turen til globale markeder i begynnelsen av 2016. (Bilde: Huawei, Ohishiapply/Shutterstock)

Huawei med ny og heftig toppmodell

Mate 8 kommer først til Kina, før det er Europas tur.

Huawei Mate 8

Størrelse: Ikke opplyst
Vekt: Ikke opplyst
Skjerm: 6 tommer, 1920 x 1080 piksler, IPS LCD
Maskinvare: Kirin 950, 4 x Cortex A72@2,3 GHz + 4 x Cortex A53@1,8GHz (big.LITTLE), Mali T880MP4 GPU, 3-4 GB RAM  (avhengig av modell)
Lagringsplass: 32/64/128 GB, plass for MicroSD eller ekstra SIM-kort
Operativsystem: Android 6.0 med Huawei EMUI
Teknologi: Fingeravtrykkleser, rask lading
Kamera: 16 MP hovedkamera, 1080p video, optisk stabilisert, 8 MP sekundærkamera
Batteri: 4000 mAh
Pris: Ukjent om pris og lansering for Norge

Huaweis to siste toppmodeller har gjort svært godt inntrykk i test, og nå slipper kineserne nok en ny toppmobil. Modellen har fått navnet Mate 8, og som årets toppmodeller fra selskapet er også dette en aluminiumstelefon med heftig design.

Det er svært lite ramme rundt den seks tommer store skjermen, slik at dette blir en relativt kompakt telefon til tross for diger skjerm. Skjermen kjører vanlig full HD-oppløsning. Dermed ser det ikke ut til at Huawei følger LG, Sony og Samsung oppover mot 4K-oppløsninger med denne modellen.

Les testen av gigantmobilen Huawei Mate S »

Digert batteri og helt ny innmat

Det de derimot inkluderer er et forholdsvis digert batteri på hele 4000 mAh. Innmaten er også ganske heftig. Her bruker Huawei fortsatt systembrikker produsert av sitt eget datterselskap, HiSilicon, men på innsiden har det skjedd store endringer.

Dette er nemlig en av de første brikkene ut med ARMs Cortex A72-prosessorer på innsiden. Disse skal kunne tredoble ytelsen sammenliknet med gamle Cortex A15. ARM sier imidlertid ikke så mye om hvor godt prosessorkjernene yter sammenliknet med dagens Cortex A57, som er en av de heftigste prosessorkjernene i utbredt bruk i dag.

Ved siden av kraftig systembrikke har Mate 8 dessuten en hjelpeprosessor som tar seg av ting som musikkavspilling, talegjenkjenning og stedstjenester. I praksis ikke så ulikt bevegelsesprosessoren Apple har bygget inn i sine telefoner og brikker.

Telefonen blir tilgjengelig i mange ulike farger, og et par ulike utstyrsnivå.
Telefonen blir tilgjengelig i mange ulike farger, og et par ulike utstyrsnivå. Foto: Huawei

Kjører Huaweis egne menyer

Som alltid er det Huaweis eget menysystem, Emui, som kjører på skjermen. Det betyr at du får en hel del smarte og nyttige verktøy, men du mister appmenyen som Android vanligvis har i tillegg til hjemmeskjermene.

I første omgang er det ventet at Mate 8 blir tilgjengelig for kinesiske kjøpere, men det er ventet at telefonen blir lansert for resten av verden under årets CES-messe i Las Vegas. Tek.no er som vanlig til stede under messen, som går av stabelen rett over nyttår.

Det er også Huawei som leverer en av årets Nexus-modeller. Testen av Nexus 6P kan du lese her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen