Dette skal være Mate 30 Pros nye design.
Dette skal være Mate 30 Pros nye design.

Huawei Mate 30 Pro er ventet rett etter iPhone-lansering

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sommeren er over og det pleier å bety høysesong for nye og spennende mobiler. Forrige uke avslørte Samsung sine nyeste toppmodeller, Galaxy Note 10 og Galaxy Note 10 Plus, og neste måned er det ventet at Apple lanserer tre nye iPhoner.

Huawei har også tradisjon for å lansere sine toppmodeller på høsten, som fjorårets Huawei Mate 20 Pro. Nå hevder det russiske nettstedet High-tech Mail at oppfølgeren, Huawei Mate 30 Pro, vil slippes den 19. september. Trolig bare dager etter Apples iPhone-lansering. 

Ny prosessor og ekstremkamera

Den russiske nettsiden skriver at den nye mobilen vil bruke Huaweis nyeste prosessor, Kirin 990, og det er også bekreftet at den vil bruke operativsystemet Android Q, med Huaweis EMUI 10-grensesnitt på toppen. 

I forrige uke kunne også den velrennomerte Twitter-kontoen Ice Universe melde at Huawei Mate 30 Pro vil komme med intet mindre enn to 40 megapikselssensorer: 

 

Ingen HarmonyOS

Selv om Huawei lanserte et nytt operativsystem i forrige uke, kalt HarmonyOS, er det ikke ventet at Huaweis mobiler vil bruke systemet med det første. HarmonyOS vil i utgangspunktet lages for smartenheter, som TV-er, smarthøyttalere og biler, selv om det i teorien også skal kunne brukes på mobiler. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen