Snart vil du kanskje kunne lade mobilen på få minutter
(Bilde: Fra Huaweis demostrasjonsvideo)

Snart vil du kanskje kunne lade mobilen på få minutter

Huawei har vist frem prototypen.

Mange nye mobiltelefoner støtter teknologi som gjør det mulig å lade batteriet raskere. For eksempel støtter enkelte modeller Qualcomms såkalte Quick Charge-teknologi, som typisk gjør det mulig å lade fra 0 til 50 prosent i løpet av rundt en halvtime. 

Snart kan imidlertid ladetiden kuttes ytterligere ved å gjøre endringer i selve batteriet. Huawei har nemlig nå utviklet en prototyp på et mobilbatteri som kan lades fra 0 til 50 prosent på bare fem minutter, skriver Computerworld

Skader ikke batteriet

Det nye batteriet er basert på den samme lithium-ion-teknologien som brukes i dagens mobilbatterier, men batteriet har en anode dekket med grafitt som gir raskere lading.

Batteriteknologien ble presentert på en bransjekonferanse i Japan på fredag, og er utviklet av Watt Lab, et forsknings- og utviklingssenter eid av Huawei. 

Raskere lading kan ofte gå ut over den totale levetiden til batteriet, men ifølge Huawei kan det nye batteriet lades uten å skade batteriet og uten at det går ut over batterikapasiteten.

Ett av batteriene som ble vist i en video Huawei har publisert har en kapasitet på 3000 mAh, omtrent det samme som batteriene som brukes i dagens smartmobiler. Det kunne lades fra 0 til 48 prosent på fem minutter, mens et mindre batteri på 600 mAh kunne lades helt opp til 68 prosent på bare to minutter.

Batteriene trenger en spesiell lader for å fungere, og det vil antagelig ta en stund før teknologien blir tilgjengelig kommersielt. 

Synes du mobilen din lader for tregt?
Det er ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen »

Her kan du se en videodemonstrasjon av hvor raskt det går:

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen