Huawei gjør det skarpt for tiden. Dette er selskapets toppmodell Honor 7.
Huawei gjør det skarpt for tiden. Dette er selskapets toppmodell Honor 7. (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Huawei gjør det knallsterkt på mobilmarkedet

Den kinesiske mobilgiganten har nær doblet omsetningen i Europa.

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei har hatt en eventyrlig vekst siden oppstarten. Veksten ser på ingen måte til å avta, og nå skriver nyhetsbyrået Reuters at selskapet ligger an til den aller sterkeste omsetningsøkningen av alle mobilprodusenter i år.

I løpet av det tredje kvartalet, som endte forrige måned, noterte Huawei en global økning i antall mobiltelefon-forsendelser på hele 63 prosent i forhold til samme periode i fjor, og endte på 27,4 millioner sendte enheter.

Nær dobling i Europa

I det store hjemmemarkedet Kina lå økningen på hele 81 prosent, noe som gjør selskapet dermed har tatt igjen den kinesiske rivalen Xiaomi, som hadde førsteplassen på det kinesiske markedet i forrige kvartal.

Huaweis vekst har imidlertid vært aller sterkest på det europeiske kontinentet. I Europa ble det sendt vanvittige 98 prosent flere Huawei-telefoner til forhandlere enn i tilsvarende kvartal i fjor, altså en nær dobling.

Ifølge analytikere som Reuters har vært i kontakt med gjør de gode resultatene at Huawei nå ligger an til å sende ut 100 millioner telefoner til sammen i 2015. Det vil i så fall bety at selskapet har opplevd en økning på 33 prosent sammenlignet med fjoråret, noe som er mer enn alle de store konkurrentene som Samsung, Apple og Lenovo.

Likevel et stykke bak markedslederne

Tallene betyr også at Huawei har konsolidert sin posisjon som verdens tredje største mobilprodusent. Selskapet ligger imidlertid fremdeles et stykke bak markedslederne Samsung og Apple. Ifølge markedsforskningsselskapet IDC hadde Huawei i andre kvartal en global markedsandel på 8,7 prosent, mens Samsung og Apple hadde henholdsvis 21,4 og 13,9 prosent. 

Ifølge analytikere er det avgjørende at Huawei erobrer det amerikanske markedet for å kunne utfordre Samsung og Apple for alvor, et market Huawei ennå ikke har hat stor suksess i.

Huawei skal visstnok nå prøve seg på nye produktsegmenter: Selskapet skal ha en nettbrett-PC på gang »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen