(Bilde: Wikipedia Commons)

USA hacket Huawei

NSA spionerte på selskapet de har beskyldt for spionasje.

Tyske Der Spiegel har lagt frem informasjon som tyder på at amerikanske myndigheter har snoket på Huaweis servere. Informasjonen kommer frem i dokumenter som er lekket av Edward Snowden, og viser at NSA (National Security Agency) skal ha hacket seg inn på Huaweis lukkede servere for å lete etter koblinger mellom Huawei og det kinesiske forsvaret, Folkets Frigjøringshær.

Tar seg til rette

Amerikanske myndigheter har vært avvisende til å la Huawei levere basestasjoner til det amerikanske markedet, fordi de hevder kineserne kan bygge inn bakdører i nettverkene som åpner for at de kan spionere på telekommunikasjonen.

Nå ser det ut til at det er nøyaktig dette de amerikanske myndighetene har forsøkt å gjøre via datamaskiner og mobilnett levert av Huawei.

NSA skal ha hatt tilgang til servere inne på Huaweis lukkede område i Shenzehn og hentet ut informasjon om hvordan selskapets enorme routere og kompliserte digitale svitsjer fungerer, skriver Reuters.

Tilbakeviser bakdører – igjen

Huaweis sikkerhetssjef, John Suffolk, avviser at Huawei har bygget inn bakdører i sine systemer. Han sier videre at Huawei heller aldri har gitt myndighetene tilgang til deres kildekode. Suffolk sier det er forkastelig, dersom informasjonen om at amerikanske myndigheter snoker på Huaweis servere er riktig.

Amerikanske myndigheter avviser at NSA spionerer på utenlandske selskap for å gi amerikanerne et konkurransefortrinn.

Les også: NSA-sikker mobiltelefon lansert på MWC

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen