Huawei avslørte den første smart-TV-en med HarmonyOS

Huawei avslørte den første smart-TV-en med HarmonyOS

Honor Vision Pro har et innebygd kamera.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I forrige uke avslørte Huawei sin splitter nye operativsystem, HarmonyOS, som skal kunne tilpasses alt fra TV-er, smarthøyttalere, biler og mye annet. 

Det tok ikke lang tid før selskapet avslørte det første produkt med operativsystemet installert, i form av smart-TV-en Honor Vision Pro.

Som navnet tilsier er det ikke Huawei som står bak produktet, men Honor, som er et underselskap av Huawei. 

Innebygd lagringsplass i TV-en

TV-en i seg selv har ikke akkurat noen grensesprengende spesifikasjoner. Det er snakk om en 55-tommers 4K-skjerm med 178 graders innsynsvinkel, og er ikke mer enn 6,9 millimeter tykk. Den har HDR, men med en maksimal lysstyrke på 400 nits er det ikke akkurat noe å hoppe i taket for. 

Blant de mer uvanlige spesifikasjonene finner vi imidlertid åtte eller 32 gigabyte lagringsplass, som du kan bruke for å laste ned og se på videoinnhold. Hvor nyttig dette er i en verden hvor de fleste TV-er er tilkoblet nettet og du kan strømme videoinnhold til den uansett, gjenstår å se. 

Den har også et kamera på toppen som spretter frem når du trenger det, for eksempel hvis du vil ha en videosamtale med  bekjente via TV-en. 

Honor Vision Pro skryter også av å enkelt kunne kobles opp til en smarthjemapp, slik at du kan bruke den som en hub for resten av smartdingsene i huset. 

Nytt grensesnitt

Siden dette blir verdens første TV med HarmonyOS vil det bli interessant å se hvordan grensesnittet ser ut. Foreløpig har ikke Honor sluppet et eneste bilde av menyene, men det omtales som et «magasinaktig grensenitt» hvor du kan enkelt bla deg gjennom innhold og apper. TV-en har også en taleassistent kalt YoYo innebygd, som skal høre hva du sier via seks forskjellige mikrofoner.

TV-en har seks innebygde høyttalere på 10 Watt hver, og har også Blutooth 5.0 støtte, som lar deg koble til alt fra fjernkontroller til hodetelefoner eller mobilen din. 

Billig-TV

Honor Vision Pro kommer trolig neppe til Norge med det første, men i Kina vil den enkleste versjonen selges for 3999 yuan (5000 kroner), eller 4799 yuan (6000 kroner) for den litt mer påkostede varianten med sprett-opp-kamera.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen