Guide

HTPC trinn for trinn - del 3

Det er noe spesielt å stå foran en haug med nye, friske PC-deler. En jomfru! Og dette tilfellet er ikke noe unntak, heller motsatt. For det er noe jeg har forberedt i noen uker og tenkt mye over. Enkelte av delene har jeg også måttet vente på, og for en som helst vil ha alt han kjøper fem minutter etter at det er betalt, kan ventetiden bli lang!

Men det vennlige landpostbudet kom nå med delene på en fredag, og jeg tror hun fremdeles vil snakke med meg, selv om det var ganske mye å bære! Lørdagen går med til det som har en tendens til å blande seg inn i hjemmekino- og PC-virksomheten, nemlig det såkalte virkelige liv, med tur på skøyter, fulgt av handletur og vennebesøk.

Så morgenen etter, med en sunn søndagsfrokost bestående av en Coca-Cola og nettbutikkens vennlige hilsen i form av en Big Cat-sjokolade i kjempestørrelse (selv om jeg egentlig savner Hval-sjokoladen), setter jeg i gang med utpakking og oppstilling samtidig som fru Mastiff og Mastiffvalpene igjen er ute på skøyter.

Her er noen bilder fra etter at komponenteskene er tatt ut av pappkassene, og etter at komponentene er tatt ut av eskene sine (alle bildene i artikkelen kan sees i større utgave ved å klikke på dem) (og OBS: Det er ikke nødvendigvis et sjakktrekk og et eksempel til etterfølgelse å legge deler ut på et teppe på den måten, statisk elektrisitet kan ta knekken på følsomme komponenter):klikk for større bildeklikk for større bilde

Som dere ser, er det som vanlig ganske mye luft og pakkemateriale i eskene, særlig rundt skjermkortet og prosessoren, men det må vel være slik hvis produktene skal bli sett i databutikkene.

Her må jeg komme med noen advarende ord før vi går videre: For mange av dere, kanskje de fleste, vil det meste som står i denne artikkelen være latterlig enkelt. Men siden denne serien nettopp retter seg inn mot at hvem som helst skal kunne bygge en HTPC, og siden den er skrevet for å være en "steg for steg"-beskrivelse, gjør jeg dette ganske detaljert. De mer spesialiserte sakene kommer snart nok.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen