Guide

HTPC trinn for trinn - del 2

Jeg har jo allerede i første del gjort rede for hvorfor man bygger en skikkelig HTPC, hvilken jobb den skal gjøre og filosofien bak. Denne artikkelen omhandler det kanskje mest kritiske: Å velge den riktige maskinvaren til denne jobben.

Bare for å rekapitulere: Poenget er å få best mulig bilde for pengene, og at vi skal få en stor del av bildekvaliteten til en kombinasjon av DVD-spiller og skaler til 30-40 000 for en mye mindre andel av prisen. Ekstrafunksjoner er kjekke å ha, bare de ikke går ut over hovedfunksjonen. Derfor vil det etter hvert bli noen komponenter som egentlig ikke går direkte på det å få best mulig bilde for pengene. Men mer om det i senere artikler.

Hovedmålet krever at man finner de komponentene som egner seg best. Flere av dem har naturlig nok mindre betydning i sammenhengen, som valget av DVD-drev, harddisk, kabinett og så videre. Det kritiske er valg av plattform, prosessor, minne og grafikkort.

I denne artikkelen vil det fly en del store ord forbi (nei, ikke så store som Fedrelandet, Stortinget og Kongen, men store likevel). Men siden dette er rene datauttrykk, forklarer jeg dem ikke nærmere. Det fins mye lesestoff både her på Hardware.no og andre steder. Wikipedia har mange greie forklaringer, for eksempel på SSE2.

Kommentarer (194)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen