Guide

HTPC trinn for trinn - del 1

Innimellom har jeg en tendens til å slenge litt med leppa - unnskyld, tastaturet. Jeg har mine meninger, og jeg er mer enn villig til å forfekte dem. Noen ganger fører det helt galt av sted, til ville flammekriger. Andre ganger fører det til noe godt. Denne gangen førte det meg i en retning jeg aldri hadde ventet - jeg ble skribent på Hardware.no! Om dette er noe godt eller helt galt, får dere vel heller avgjøre selv etter hvert. Selv syns jeg det er en fin utfordring, og det har også fått meg til å tenke litt rundt begreper og mye annet.

Resultatet av det hele blir iallfall en serie artikler som det er min (kanskje ikke så lite ubeskjedne) mening at skal kunne fungere som en "byggesettbeskrivelse" for den som vil bygge og sette opp sin egen HTPC med god bildekvalitet og noen interessante tilleggsfunksjoner, men med en ikke altfor høy pris. Jeg håper å kunne forklare dette på en slik måte at nærmest hvem som helst skal klare å sette sammen og ta i bruk en slik maskin uten å støte på de store problemene. Prislappen vil bli på fra 10 000 til 15 000 kroner, litt avhengig av hvilke tilleggskrav den enkelte stiller. Bildekvaliteten skal være den samme.

De fleste av dere har sikkert lest Øivinds artikler om hvordan han satte sammen det han kalte en HTPC. Uten å gå videre på polemikken her, er det vel ingen hemmelighet at jeg ikke er helt enig i begrepsbruken. Jeg ville foretrukket uttrykket "medie-PC" eller "stue-PC", av årsaker jeg kommer inn på senere i denne artikkelen. Det var da også den forumdebatten som satte i gang denne artikkelserien, for det var der øksa, i form av mine kanskje litt vel krasse kommentarer, falt. Men i og med at jeg nå skriver her, stiller jeg meg vel like lagelig til for hogg. Så jeg regner med noen klare tilbakemeldinger.

Siden det handler om beslektede emner, vil det måtte bli en del overlapping mellom Øivinds artikler og mine. Men mens hans artikler var nærmest en test av en ferdig sammensatt PC, ønsker jeg å gå mer i dybden for å satse på noe som er mer av en serie instruksjonsartikler. Jeg har også en litt annen innstilling til hva det endelige resultatet skal være, som dere etter hvert vil oppdage.

I denne første artikkelen blir det mye teori og lite praksis, for jeg syns det er viktig å få en oversikt over hvordan det hele startet, og hva som er grunnen til at det er noe poeng å drive med dette. Men jeg tror jeg skal begynne med noe enda mer grunnleggende, nemlig: Hva er en hjemmekino?

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen