HTML5 blir webstandard

WHAT WG (Web Hypertext Application Technology Working Group) er gruppe som ble startet av Apple, Opera Software og Mozilla Foundation. Målet med gruppen var å få fortgang i prosessen for å bli enig om en ny webstandard for nettsider.

Tradisjonelt har dette vært en jobb for World Wide Web Consortium (W3C), men disse selskapene mente prosessen gikk for sakte. Microsoft ble også invitert til å delta i WHAT WG, men takket nei fordi de mente at gruppen manglet en akseptabel patent-politikk.

Etter en avstemning initiert av blant annet Opera Software, har gruppen nå blitt enig om å fortsette arbeidet på HTML5 som arvtageren til både HTML 4.01 og XHTML 1.1.

To varianter

For de teknisk interesserte, vil HTML5 finnes i to varianter; den første er vil bli tolket på samme måte som HTML 4.01, nemlig som et SGML-basert språk.

Den andre varianten, kalt XHTML5, vil bli tolket som XML-kode og er derfor mye strengere på syntaksen. Den eneste forskjellen på disse er måten de blir overlevert til nettleseren på.

WHAT WG har lagt ut en oppsummering av endringene fra HTML 4 på sin wiki. Det er foreløpig ukjent hvor lang tid det vil ta før HTML5 blir en fullverdig webstandard.

(Kilde: W3C)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen