HTC og Valves VR-briller «Vive».
HTC og Valves VR-briller «Vive». (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

HTCs lovende VR-briller utsettes

Vil konkurrere side-om-side med Oculus Rift.

Dessverre for VR-fansen ser det nå ut til at et av de mest etterlengtede VR-produktene ved siden av Oculus Rift, nemlig HTC og Valves «Vive»-briller, kommer senere enn ventet. Det melder blant andre nettstedet VentureBeat.

Ifølge en fersk uttalelse fra Valve og HTC vil forbrukerutgaven av Vive ikke bli lansert før i første kvartal neste år, mens kun et svært begrenset antall eksemplarer vil bli tilgjengelig rundt juletider i år. 

Slippes samtidig som Oculus Rift

HTC og Valve har riktignok aldri oppgitt noe spesifikt lanseringstidspunkt for Vive, men på produktets hjemmeside har man hittil kunne lese at forbrukerutgaven ville komme rundt juletider i år, og HTC hintet også om dette da de viste frem produktet under årets MWC-messe

Vive har haugevis av sensorer som plukker opp laserlyset fra de to basestasjonene som registrerer brukerens bevegelser.
Vive har haugevis av sensorer som plukker opp laserlyset fra de to basestasjonene som registrerer brukerens bevegelser. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

 Dette betyr at Vive dermed vil konkurrere side-om-side med de mye omtalte Oculus Rift-brillene. Oculus VR kunngjorde nemlig i juni at forbrukerutgaven av disse brillene også vil komme i løpet av første kvartal neste år.

Vive kan bli en tøff utfordrer til Oculus Rift, da brillene allerede har fått svært posivit omtale blant dem som har prøvd dem. Vår egen utsendte journalist var en av de aller første i verden som fikk teste brillene under MWC-messen i mars, og kunne konstatere at produktet var svært imponerende.

Kommer med «basestasjoner»

Den eksisterende utgaven av Vive-brillene har skjermer med en oppløsning på 1200 x 1080 piksler per øye og med en oppdateringsfrekvens på solide 90 Hz. Brillene har ellers innebygget gyroskop og akselerometer, og byr også på et laserbasert posisjonseringssystem som skal kunne spore hodebevegelsene med en følsomhet på én tiendedels grad.

Prototypen som er blitt vist frem benyttet seg også av laser-basestasjoner som brukes til å spore brukerens bevegelse rundt i rommet og håndkontrollen. Vive har også støtte for tilkobling av egne, separate hodetelefoner. Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

VR-produktene sliter ennå med «sjøsyke»-problemet: Slik skal forskere nå løse problemet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen