HTC Zeta kan bli et teknomonster

Denne mobilen kan få årets heftigste spesifikasjoner.

For tiden går det mange rykter om HTCs kommende modeller. For litt over en uke siden dukket HTC Edge opp på ryktebørsen med heftige spesifikasjoner. Nå har bilder og spesifikasjoner på en enda råere modell dukket opp. Råtassen skal hete HTC Zeta.

Rykter om helsprø spesifikasjoner dukker opp titt og ofte. Derfor anbefaler vi at du leser disse med en klype salt i bakhånd. HTC Zeta skal nemlig ha en prosessor med fire kjerner, der hver av dem jobber med en klokkehastighet på 2,5 GHz.

De heftigste prosessorene som kjører i dagens telefoner har to kjerner med rundt 1,2 GHz klokkehastighet. Dagens toppmodell fra HTC – Sensation er en av disse. Arvtageren Sensation XE har akkurat kommet på markedet, med to kjerner klokket til 1,5 GHz.

Prosessoren er på vei

Prosessoren som skal drive telefonen kommer fra Qualcomm og heter APQ8064. Serien ble lansert i februar i år, og den skal støtte hastigheter inntil 2,5 GHz på fire kjerner. APQ8064 skal ifølge Qualcomm være tilgjengelig tidlig i 2012.

I motsetning til mange tidligere rykter, er det altså offisiell maskinvare på vei som stemmer overens med det som skal bo i HTC Zeta.

Vi er usikre på om prosessoren vil være tilgjengelig i en så rask utgave som ryktet krever. Som regel tar det en stund fra et brikkesett blir tilgjengelig til det kjører den raskeste hastigheten det skal kunne kjøre. De første telefonene basert på en brikke kjører gjerne langt lavere hastighet enn brikken i teorien kan yte.

Ved siden av den kraftige prosessoren skal Zeta ha arbeidsminne på 1 GB.

Stor skjerm

De fleste av dagens monstermobiler har skjerm på 4,3 tommer. HTC Zeta blir noe større, med en skjerm på 4,5 tommer. Skjermen skal dessuten være svært høyoppløst. Hele 1280 x 720 bildepunkter skal HTC ha fått plass til.

Telefonen skal ifølge ryktene være del av HTCs Beats-serie. Det betyr at telefonen skal ha forbedret lyd fra Beats by Dr. Dre. Det er en egen lydkrets i telefonen og påkostede hodetelefoner som skal gjøre Zeta musikalsk.

Les også: Sniktitt på HTC Sensation XL med lyd fra Beats by Dr. Dre

Ellers skal HTC Zeta ha et kamera med åtte megapikslers oppløsning. Til fotografering i mørke har den doble LED-lys.

Android 4.0 med snarveisfelter?

Menysystemet i Zeta skal være Googles nyeste versjon av Android; Ice Cream Sandwich. Denne Android-utgaven skal ikke behøve snarveistaster under skjermen. På det lekkede bildet av Zeta ser vi likevel disse snarveisfeltene.

Det er usikkert om snarveiene betyr at bildet ikke er ekte, eller om HTC har tilpasset Android 4.0 på en slik måte at de har valgt å utstyre Zeta med snarveisfelter.

Vil du vite mer om HTCs andre ryktede råtass?
Les også: HTC Edge utfordrer Galaxy Nexus

(Kilde: engadget.com, qualcomm.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen