TEST: HTC Wildfire S

Test HTC Wildfire S

Smått og godt

HTCs minstemann slår godt fra seg til tross for sin lille størrelse.

Multimedia:

Mediefunksjoner:Tilfeldig avspilling, gjentagelse,forhåndssatte lydutjevnerinnstillinger, lydeffekter, spillelister
Medieformater:MP3, AAC+, WAV, WMA, Xvid, MP4, H.264
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, minijack 3,5 mm
Javastøtte:Ja, via tredjepart
Spill og underholdning: YouTube, Peep, Facebook

Kameraoppløsning: 5 megapiksler
Autofokus:Ja
Zoom:Ja, digital
Blits eller fotolys:Ja, LED-lampe
Videopptak: VGA 24 FPS
Annet: Ansiktigjenkjenning,selvutløser, hvitbalanse, ISO, bildeeffekter, Geo-tagging, autofokus, berøringsfokus

Kort sagt:
dsad
 – God på sosiale medier
 – Minijack
 – Lettfattelig musikkavspiller
 – Mange nedlastbare spill

dsad
 – Kameraet kunne vært bedre
 – Dårlig formatstøtte
 – Noe lav lyd

HTC sier selv at dette er en telefonen skal gi deg mulighetene til å holde kontakten med omverdenen. Sosiale medier og deling av informasjon er blitt en stor del av hverdagen til svært mange og Wildfire S vil være en del av dette. Det kreves ofte mye av en mobiltelefon hvis den skal brukes som til multimediaoppgaver, klarer HTCs minste å nå opp?

Enkel mp3-spiller

Flere og flere bruker mobiltelefonene sine som musikkavspiller. Wildfire S har en veldig enkel, men brukervennlig musikkspiller. Brukergrensesnittet gjør at du enkelt kan hoppe mellom sanger, lage spillelister og sortere etter sangtittel, album og artist. Utover dette har ikke musikkspilleren noen andre store funksjoner når det kommer til lydavspilling. Vi savner blant annet lydeffekter.

En funksjon vi finner i musikkspilleren er muligheten for å koble seg på YouTube for å se musikkvideoer av sanger på telefonen. Dette er morsom tilleggstjeneste, men telefonen støtter ikke de musikkvideoer i høyoppløsning, så noen stor opplevelse får vi aldri av denne funksjonen.

Det går også an å stoppe musikken eller bytte sang uten å låse opp skjermen, noe som er praktisk hvis du for eksempel trener og hører på musikk samtidig. Lydkvaliteten er midt på treet så hvis du er en lydfanatiker er kanskje ikke dette telefonen for deg, men den gjør nok jobben for de aller fleste.

Telefonen har også radio med RDS så lyden kan spilles ut av høyttaleren hvis dette er ønskelige. Videre er radioen svært lett i bruk, og det tar ikke lange tiden før telefonen finner alle kanalene i ditt område. Det går også an å lagre kanaler som favoritter og dette er gjort svært enkelt. Det er ingen overraskelser på radiofronten og spilleren er svært lik den vi har sett på svært mange andre Android-telefoner.

Grei til spill

Når det kommer til spillfronten er denne telefonen som svært mange andre Android-telefoner. Den kommer uten forhåndsinstallerte spill, men du har tilgang til et hav av spill i Android Market. Vi testet blant annet spill som Angry Birds, Drag Racing og Paradise Island noe som fungerte helt greit uten noen form for hakking.

Med tanke på den lave prosessorkraften er det naturlig at Wildfire S ikke kan kjøre kraftige HD-spill. Alt i alt gjør den det vi forventer når det kommer til spillfronten og skjermen er stor og presis nok til at det går helt greit med de fleste spill av den enklere sorten.

Super-sosial

Når det kommer til sosiale medier stiller Wildfire S svært sterkt. Med tanke på at siste utgave av Facebook for Android, og Peep som er en Twitter-applikasjon følger med er du alltid oppdatert på som skjer på nettet.

HTCs løsning for å samle alle sosiale medier på et sted heter Friend Stream og gir fortløpende oppdateringer på det som skjer i alle ens registrerte kontoer for sosiale nettverk. Facebook-applikasjonen gir også mulighet for å chatte, noe som gir en ekstra dimensjon til ens sosiale vaner.

Ingen filmtelefon

Telefonen støtter ikke alle de formater vi liker at den skal støtte. Den støtter formater som MP4, 3GP og Xvid, men når det kommer til DivX- eller MKV-filer kommer telefonen til kort. Vi fikk spilt av DivX ved å laste ned filmavspilleren RockPlayer, men fortsatt sliter telefonen med å spille filmene rent.

Ønsker du deg en filmtelefon vil vi anbefale å se til telefoner med kraftigere innmat og større skjerm.

Middels kamera

Wildfire S stiller med et 5 megapikslers kamera med en LED-lampe som fungerer som blits. Dette tar helt greie bilder, men vi skulle ønske bildene ble litt bedre, særlig i svakt lys. Utendørs blir bildene gode og det er lite bildestøy, men innendørs sliter den som så mange andre mobilkameraer.

Vi opplevde lite overeksponering i gode lysforhold og bildene ble som regel skarpe og ganske greie fargemessig. Kameraet i denne telefonen holder nok for ganske mange, men det er ganske langt unna de mobilkameraene vi finner i beste kameramobilene.

Selve kameragrensesnittet er smart satt opp slik at det er godt med plass på skjermen til motivet. Det meste av taster for er plassert i en rad på høyre side av skjermen. Funksjoner som ansiktsgjenkjenning, diverse sener og effekter som sepia og lignende er også på plass.

Ønsker du å finstille innstillingene på kameraet er det også mulig. Man kan stille inn hvitbalanse og ISO hvis den automatiske vurderingen av det man tar bilde av ikke blir god nok.

Wildfire S kan også ta opp video, men denne er heller laber. Det er da snakk om vanlig VGA-opptak i 24 bilder i sekundet. Vi savner muligheten for å kunne filme i HD-kvalitet da VGA-film nesten ikke er brukbart til noe særlig.

Under kan du se noen av bildene vi tok med HTC Wildfire S.

 

 

 

HTC Wildfire S

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen