TEST: HTC Wildfire S

Test HTC Wildfire S

Smått og godt

HTCs minstemann slår godt fra seg til tross for sin lille størrelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900/ MHz, HSPA 900/2100 MHz
Super-3G (HSPA): Ja, HSDPA 7.2 Mbps
3G: Ja
Edge: Ja
Bluetooth: Ja, v.3.0 med A2DP og EDR
GPS:Ja, med assistert
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange
Oppgitt batteritid: 3G: 6 timer taletid, 24 døgn hviletid; GSM: 7 timer taletid, 15 døgn hviletid
SAR-verdi: Ikke oppgitt

Prosessor: 600 MHz
Lagringsplass: Ikke oppgitt
Minnekort: Micro-SD, 2 GB medfølger, støtter inntil 32 GB
Arbeidsminne: 512 MB
Lagring for operativsystem: 512 ROM
E-postleser: POP3, IMAP4, SMTP, Google Mail
Nyttefunksjoner: Vekkerklokke, kalkulator, kalender, nettleser, Android Market, Maps, HTC Likes, HTC Hub, taleopptaker, Google Latitude, oppdateringstjeneste, Nyheter og vær, Facebook, Peep, videoavspiller, YouTube, Google Talk, Aksjer, Friend Stream,
Synkronisering: Exchange Activesync, Twitter, Facebook, Google


Kort sagt:
dsad
 – GPS og Wi-Fi
 – Fungerer som Wi-Fi hotspot
 – Bluetooth 3.0
 – Rask på nettet
 – God på sikkerhet

dsad
 – Ikke fullverdig Flash-støtte
 – Kunne hatt enda bedre batteri


HTCs siste telefon i mellomvektsklassen er som sagt ganske liten. Til tross for dette er den spekket med muligheter og teknologi. Selv sier HTC at telefonen er myntet på de som bruker mye sosiale medier og ønsker å være i kontakt med omverdenen til en hver tid samtidig som det skal gå hurtig i svingene.

Med sin lille prosessor på knappe 600 MHz hadde vi ikke de største forventningene til hastigheten på telefonen. Vi kan trygt si at vi ble positivt overrasket over hvor godt telefonen presterer på de fleste punkter selv om den på papiret ikke er blant de kraftigste telefonene i klassen.

Sammen med et arbeidsminne på 512 MB har Wildfire S små problemer med å utføre de oppgavene vi setter den til. Det skal sies at telefonen ikke er noen kraftpakke som kan kjøre kraftige HD-spill og lignende, men dette er heller ikke normalen for telefoner i denne prisklassen.

Mange muligheter

Wildfire S er spekket med teknologi og vi finner alt det vi er blitt vant til i slike smarttelefoner. Wi-Fi er på plass så du kan koble deg opp til trådløse nettverk for kostnadsfri nettsurfing. Assistert GPS er også på plass, og den er ganske rask på å finne deg hvis du hjelper den litt på vei. Her får vi som i de fleste Android-telefoner Google Maps og Google Navigation med i telefonen som kan hjelpe deg å komme fra dit du ønsker.

Telefonen har også høyhastighets 3G slik at man kan surfe i høy hastighet på svært mange steder. Dette er betraktelig raskere enn Egde-teknologien som oftest kun må taes i bruk i mindre bebodde strøk.

Selv om telefonen har det meste av høyhastighetsfunksjoner er det ikke noe frontkamera for videosamtale, og noen vil kanskje savne dette. Om du har mange enheter som kan koble seg på en trådløs sender kan Wildfire S brukes som trådløs ruter. Da kan du koble opptil 8 enheter som PC, spillkonsoller og andre mobiltelefoner mot telefonen slik at disse kan bruke nettet også.

Vi advarer mot at slik bruk fort kan by på høye datatrafikkostnader så det lønner seg å ha et abonnement med inkludert datatrafikk. Telefonen er også innstilt til å slå av denne teknologien etter enten fem eller ti minutter i tilfelle man skulle glemme det.

Bluetooth er selvsagt også på plass i Wildfire S, og noe som er nytt her er at telefonen har fått versjon 3.0. Dette er den siste og raskeste versjonen av Bluetooth og har tidligere nesten utelukkende vært å finne i Samsung-telefoner.

Selv om denne telefonen har den siste versjonen av Bluetooth hjelper det lite når det fortsatt er svært få telefoner som har det, og det er sjeldent du vil få utnyttet den nye hastigheten. Men det er jo noe som vil bli mer og mer vanlig så det er godt å se at teknologien begynner å spre seg.

Telefonen har også alle de vanlige frekvensene for mobilnett så man alltid skal ha dekning. Vi opplevde aldri noen dekningsproblemer under testen av Wildfire S, så det er lite å sette fingeren på.

Det går unna

Til tross for sin lave prosessorkraft har vi lite å si på hastigheten telefonen operer i. Det faktum at telefonen kjører på siste utgave av Android-systemet er nok med på hjelpen den å yte så godt den gjør.

Telefonen kommer ferdig utstyrt med den siste nettleseren til Android og den fungerer bra. Det er enkelt å sette opp bokmerker, bruke flere vinduer og sidene tilpasses skjermstørrelsen kontinuerlig. Både tofinger-zoom og dobbeltrykk-zoom kan brukes når man vil se nærmere på noe på nettet, og dette er svært responsivt.

Vi har en innvending til Wildfire S når det kommer til nettsurfing. Siden telefonen ikke er blant de kraftigste får vi ikke fullverdig Flash på telefonen. Vi får derimot en lettere utgave som gjør at enkelte Flash-elementer kan vises, men når det kommer til rene Flash-filmer og spill må telefonen gi tapt.

Telefonen støtter også HTML5, men denne teknologien er fortsatt en del år unna før den eventuelt blir en standard så hvis du ønsker en telefon som kan vise Flash må du nok se seg om etter noe kraftigere.

God på e-post

Telefonen er som sagt god og skrive på, og dette er selvsagt viktig når det kommer til e-post. Selv om skjermen ikke er blant de største er det en smal sak å lese, skrive og redigere e-posten. Telefonen støtter ikke uventet Exchange slik at man for eksempel kan sette opp andre e-postkontoer enn bare Gmail.

I tillegg er den som de fleste Android-telefoner enkel å synkronisere når kontoene er satt opp. Da kan du lett kopiere kontakter, e-post og avtaler kun ved å trykke på en tast.

Kalenderen er enkel i bruk og tastene for hver enkelt dag er store og oversiktlige til tross for at skjermen kun er på 3,2 tommer. Det er raskt og effektivt å legge inn avtaler og hendelser man vil huske. Her kan du også sjekke agendaen for å se hva som skjer dag for dag hvis du er synkronisert med for eksempel Facebook.

Når det kommer til batterilevetiden gjør Wildfire S det godt til tross for sin lille størrelse. Det er ikke noe superbatteri det er snakk om, men den holdt koken i cirka tre dager med forholdsvis aktivt bruk. Et tips er å skru av 3G hvis for å spare strøm, men da blir surfehastigheten redusert betraktelig.

Sikkerhet er viktig

Telefonen har også funksjoner som kalkulator, alarm, stoppeklokke, tidtaker og taleopptaker. I tillegg får du tilgang til HTC Hub som gir brukeren muligheten til å registrere telefonen på HTCs egen nettside hvor du får en egen konto. Her kan telefonen overvåkes dersom den skulle bli borte.

Du kan for eksempel ringe til den dersom du har mistet den hjemme, sperre den eller slette alt innholdet hvis den blir stjålet, og til og med lese meldinger du har fått hvis telefonen ikke er i nærheten. Dette er et godt sikkerhetstiltak for å verne personlig informasjon mot uvedkommende.

Som sagt var telefonens lyd under samtale ikke av de høyeste vi har vært borti. Dette ser vi også når det kommer til vekkerklokken. Nå skal det sies at vi alltid ble vekket av den under testperioden, men den vekker ikke naboen med det første. Lydnivåmessig kommer Wildfire S midt på treet her.

HTC Wildfire S

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen