Wildfire er så treg at man skal ha god tid og være en smule bedagelig anlagt for å like den.
Test
Wildfire er så treg at man skal ha god tid og være en smule bedagelig anlagt for å like den.

HTC Wildfire

Konklusjon

dsad
+ Grei byggekvalitet

dsad
- Svært treg
- Elendig skjerm
- Dårlig kamera
- Må lades ofte

Det blir fler og fler av de billige Android-telefonene om dagen. HTC har allerede hatt modellen Tattoo på markedet en stund, og følger nå opp med Wildfire som siste billigmodell.

Det er ikke lenge siden kinesiske Huawei imponerte oss ved å vise hvor mye kan kan få for pengene. Dessverre er HTC Wildfire både dyrere og dårligere.

Dårlig skjerm

Vi forventer oss ikke noen toppskjerm på en mobil til rundt 2300 kroner. Likevel skuffer Wildfire betydelig når det kommer til nettopp skjermen. Oppløsningen er så lav at skriften på mobilutgaven av nettsteder blir vanskelig å lese uten at man zoomer inn.

Bilder og video tar seg slett ikke så godt ut som vi skulle ønske, til tross for at fargegjengivelse og innsynsvinkel er kurant.

Treeeeeg

Til tross for at telefonen har vesentlig lavere oppløst skjerm enn billigalternativet fra Huawei, er det som foregår på skjermen også betydelig tregere. Dette viser seg ved at telefonen sliter med å spille av også forholdsvis lavoppløst film, men selv enkle basisfunksjoner lider under problemet.

Det oppstår forholdsvis ofte store forsinkelser i ringemenyen, og det kan ta sekunder før telefonen tar igjen fingrene til brukeren. Forsøker man å korrigere feilvalg ved å trykke mens telefonen ikke reagerer, ender man ofte opp med å gjøre problemet verre.

Lydkvaliteten under samtale er på det jevne. Tekstmeldinger fungerer berøringsskjermen greit til, men tastene blir litt små på skjermen som er 3,2 tommer stor.

God byggekvalitet

HTC Wildfires byggekvalitet og materialvalg er bedre enn hos billigkonkurrenten fra Huawei, og her finner vi også skikkelig minijack til å koble til hodetelefoner.

Lydkvaliteten i denne minijacken er god og den kan drive store hodetelefoner. Musikkspilleren lider under de samme treghetene som resten av telefonen, og det er en frustrerende opplevelse å navigere selv forholdsvis små musikksamlinger.

Kameraet som er på fem megapiksler tar dårlige bilder. Fargegjengivelsen henger ikke på greip og detaljgjengivelsen er ikke stort bedre. Vi forventer ikke underverker sett i forhold til prislappen, men her for vi også store mengder komprimeringsstøy på høyeste kvalitet. Dette burde være helt unødvendig.

Ikke spesielt god på... noe som helst

For proffbrukere er Wildfires e-poststøtte grei nok, og om det ikke var for den lavoppløste skjermen hadde nettleseren også vært grei nok. Vi savner dessuten en forhåndsinstallert filutforsker, slik at vi kunne funnet igjen vedleggene telefonen ikke har støtte for å åpne.

Alt i alt har ikke Wildfire noen paradegren, og på det meste unntatt byggekvalitet og materialvalg er det altfor tydelig at dette dreier seg om en telefon i det billige hjørnet. Heldigvis fins det alternativer.

Alternativene

I denne testen har vi sammenliknet endel med Huawei U8230 Social. På grunn av den svært lave prisen på Huaweis alternativ regner vi den som sterkeste alternativ dersom man kan leve med å kjøpe overgang fra mikrojack til minijack. U8230 koster fra rundt 1900 kroner.

Såvidt dyrere er Sony Ericssons X10 Mini. Den er knøttliten og gjør det meste riktig der Wildfire tråkker i salaten. Samsungs Galaxy Spica ble oppgradert til Android 2.1 for ikke lenge siden, og er nok også et bedre alternativ.

HTC Wildfire med abonnement

HTC Wildfire

HTC Wildfire med abonnement

HTC Wildfire

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen