HTC vokser til værs

Alternativ tekst mangler
Ifølge IDC går PDA-en en usikker fremtid i møte

Analytikerbyrået IDC kunne tidligere denne uken legge frem tall som viser at markedet for smarttelefoner har vokst med 13 prosent siden tredje kvartal i fjor, hovedsaklig på bekostning av PDA-salget, som faller dramatisk.

Nokia er fortsatt størst innenfor markedet av smarttelefoner, med en markedsandel på hele 66,5 prosent. Et langt stykke bak ligger RIM, selskapet bak Blackberry, med en markedsandel på 6,1 prosent, tett fulgt av HTC med en markedsandel på 5,4 prosent.

Spesielt HTC har god grunn til å gni seg i hendene. Som følge av sterk vekst og konsolideringen av HTC og Qtek inn i ett merkenavn, i tillegg til en stadig sterkere portefølje, kan produsenten skryte av en vekst på svimlende 275 prosent siden tredje kvartal i fjor. IDC hevder også at HTC har etablert en bredere kundegruppe, noe som gjør produktene til selskapet interessant for flere.

IDC mener for øvrig at man snart vil se et vendepunkt i PDA-markedet der flere produsenter enten må forlate markedet, eller sørge for at PDA-produktene blir aktuelle for et bredere segment av kunder.

Les hele rapporten til IDC på selskapets hjemmesider.

(Kilde: IDC)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen