HTC vil skrelle Apple i retten

I starten av mars ble det kjent at Apple ville saksøke mobilprodusenten HTC fordi de mente at konkurrenten hadde brutt inntil 20 av deres patenter. Eksempelvis hevdet Apple at HTC hadde stjålet deres patenterte idé om å ha et ”lås opp-ikon” som deaktiverte tastelåsen… Engadget Mobile, med flere, følte imidlertid at det hadde vært mer naturlig å saksøke Samsung (men at denne mobilprodusenten ble ”for stor”) eller Google (Android var kjernen til flere av de påståtte patentbruddene). Søksmålet kom i alle fall overraskende på HTC, men nå har de utformet et svar til tvistemålet der de uttrykker sterk uenighet med Apple.
HTC vil forsvare seg kategorisk mot anklagene fra iPhone-produsenten, heter det i en fersk pressemelding:
- HTC er uenig med Apples aksjoner og vil forsvare seg fullt ut. HTC støtter beskyttelse av intellektuell eiendom og vil fortsette å respektere andre innovatører og deres teknologier slik vi alltid har gjort, men vi vil også fortsette å møte konkurranse gjennom våre egne oppfinnelser som en gagnlig måte slik at forbrukerne får den best mulige mobilopplevelsen, sier administrerende direktør Peter Chou i HTC.
Den saksøkte mobilprodusenten viser til en del av sine oppfinnelser, som for eksempel Sense, og at de har vært først på markedet med flere smartphone-konsepter det siste tiåret.
- HTC har alltid hatt en partnerorientert, samarbeidsvillig innstilling til business. Dette har ført til langvarige strategiske samarbeid med de beste software-, internett- og trådløs teknologiselskaper i bransjen, samt de beste mobiloperatørene i USA, Europa og Asia. Det er gjennom samarbeid som dette at vi har vært i stand til å levere verdens mest mangfoldige serie med smarttelefoner til en enda mer mangfoldig gruppe mennesker rundt i verden, ved å gjenkjenne at kundene har veldig ulike behov, sier viseadministrerende direktør Jason Mackenzie i HTC America.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen