HTC Touch Pro 2

Konklusjon

dsad
+ Stor og god skjerm
+ Fantastisk fulltastatur
+ Brukervennlig men likevel avansert
+ Suverent god konferansesamtale-funksjon

dsad
- Ufullstendig til multimedia
- Høy pris

Touch Pro 2 er HTCs proffeste telefon, noe som ikke sier så rent lite ettersom det kun er profftelefoner som pøses ut av HTC-fabrikkene.

Telefonen har fått en gigantisk trykkskjerm, et stort fulltastatur, alt av teknologier under panseret og et vell av proffunksjoner. I tillegg føles telefonen skikkelig solid.

Likevel er telefonen bare omtrent like stor som for eksempel Apples Iphone, men en god del tykkere og tyngre.

Tastaturet er blant de største på markedet, noe som gjør det enkelt å skrive e-post og tekstmeldinger i en fei. 

Herlig skjerm

Skjermen måler hele 3,6 tommer, og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Dette gir et skarpt og detaljrikt bilde med god oversiktlighet. 

Det meste styres ved hjelp av grensesnittet Touch Flo 3D, som gjør det enkelt å bruke tommelen i de fleste funksjonene i telefonen. Grensesnittet har blitt oppdatert, og det har nå blitt enklere å blant annet starte programmer, se i kalenderen og stille alarmklokken. 

Operativsystemet Windows Mobile 6.1 fra Microsoft ligger i bunnen, og sørger for at Touch Pro 2 er en fullverdig smarttelefon inn til beinet. 

Alt dette gjør at telefonen både er brukervennlig i de funksjonene du bruker til daglig, samtidig som den er svært avansert og har alle de mulighetene som selv de mest kresne kan ha behov for.

Teknologi opp til ørene

Touch Pro 2 har alt av teknologier du kan tenke deg å finne i en profftelefon. GPS åpner for at du kan bruke telefonen til å blant annet finne frem på storbyferie, Wi-Fi sørger for at du kan surfe på nett i trådløse internettsoner, og de raskeste tilkoblingene til mobilnettene gjør at du fint kan bruke nettbanken og sjekke aksjekurser på campingplassen. 

Telefonen er helt suveren til e-post og surfing. E-postmottakeren er avansert, og støtter HTML-e-post i tillegg til at du kan åpne PDF- og Office-dokumenter som er vedlagt. Nettleseren er Opera Mobile 9.5, som gir en skikkelig god surfeopplevelse med enkel og oversiktlig navigasjon. 

Kalenderen, e-posten og kontaktlisten kan selvsagt også synkroniseres med proffløsningen Exchange. 

Touch Pro 2 har også en innebygget konferansetelefon. Legger du telefonen på bordet med skjermen ned under en samtale, slår de to konferansehøyttalerne på baksiden seg på automatisk. På baksiden er det også en mikrofon for støykansellering og en vanlig. Resultatet er god lydkvalitet som åpner for å at en tredjeperson får med seg møtet uten å være fysisk til stede. 

På proffunksjoner er det ingen tvil – Touch Pro 2 er en svært god telefon til avansert bruk. 

Feiler på multimedia

Touch Pro 2 er likevel ikke en telefon med bare sterke sider. Multimediadelen ser ut til å være laget på overtid, og virker halvferdig. Telefonen har likevel potensiale til å bli god på multimedia som avspilling av musikk og film, men da må du selv ta ut fingeren. 

Mottaker for FM-radio er for eksempel innebygd i telefonen, men det finnes ingen programmer som støtter dette. Det må du laste ned selv. 

Hodesettet som følger med har ikke særlig god lyd og sitter dårlig i ørene, og inngangen i telefonen er Mini-USB i stedet for standard 3,5 millimeters minijack. I tillegg følger det ikke med noe minnekort, og telefonen har lite minneplass innebygget. Dermed må du handle inn overgang til vanlige hodesett og et minnekort før telefonen er noen dugbar MP3-spiller. 

Touch Pro 2 er suveren til video, med tanke på den store skjermen. Men den støtter ikke alle vanlige formater ut av esken, så du må enten installere programvare som gir bedre videostøtte eller finne deg i å konvertere filmene og TV-seriene på PC-en først før du sender de til mobilen. 

Kameraet i telefonen er ikke noe for de som vil hobbyfotografere med mobilen. Bildene blir fargeløse og kornete, og egner seg ikke spesielt godt i fotoalbummet.

Suveren for målgruppen

Alt i alt synes vi HTC godt kunne lagt med en overgang til vanlige hodesett eller i beste fall installert en 3,5 millimeters standard hodesettutgang i Touch Pro 2. Og når telefonen har så lite som 288 MB minnekapasitet for brukeren, bør det følge med et minnekort i pakken. Den koster faktisk 6000 kroner og oppover. 

Men når Touch Pro 2 er så god på det den skal være god på, nemlig e-post, nettleser, kalender og andre proffunksjoner, er ikke fallhøyden så stor.

Touch Pro 2 er nemlig et godt kjøp for de som bruker telefonen mye i forretningssammenheng, og vil ha best mulig e-postleser, nettleser og andre proffunksjoner. 

Dersom du ikke trenger fulltastatur på mobilen, men vil at den skal være like avansert, kan vi anbefale å se på HTC Touch Diamond 2 som koster halvannet tusen kroner mindre. Vil du ha noe som er bedre på multimedia kan vi anbefale Nokia N97 som er en komplett underholdningsmobil med fulltastatur.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen