HTC Touch Pro 2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz
Internetthastighet: GPRS, EDGE, HSDPA (super-3G) 7,2 Mbps, HSUPA 2 Mbps, UMTS (3G)  (UMTS- og HSPA-frekvens 900/2100 MHz)
Trådløs overføring: Bluetooth 2.0 m/ EDR og A2DP
Henting av e-post: POP3, IMAP, Exchange
Oppgitt batteritid: 3G: 4,5 timer taletid, 18,92 døgn hviletid; GSM: 6,98 timet taletid, 14,5 døgn hviletid
SAR-verdi: 0.462 W/kg

Internminne: 288 MB for brukeren, støtte for minnekort (Micro-SD)
Nettleser: Opera Mobile 9.5
Adressebok: Ubegrenset
Kalender: Ubegrenset
E-postleser: Avansert, HTML-støtte, søkefunksjon
Funksjoner: Vekkerklokke, notater, kalkulator, nettleser, zip-pakkeverktøy, filbehandling, stemmegjenkjenning, hurtigvalg, Google Maps
Synkronisering: Outlook, Exchange, Activesync

Kort sagt:
dsad
 – Alt av teknologi
 – Suveren nettleser og e-postleser
 – God talekvalitet
 – Grei batterilevetid

dsad
 – Kunne vært forhåndsinstallert steg-for-steg-navigasjon


Med tanke på at Touch Pro 2 er den råeste HTC-telefonen, er spesifikasjonsliten omtrent overfylt. 

Telefonen har GPS for navigasjon, Wi-Fi for å koble til trådløse nettverk og både Super-3G (HSDPA). Makshastighet for super-3G er 7,2 Mbps nedlastingshastighet og 2 Mbps opplastingshastighet (HSUPA).

Toych Pro 2 har også Edge for grisgrendte strøk uten 3G-dekning. 

Ikke bilnavigasjon inkludert

GPS-en utnyttes ikke med noe egen steg-for-steg-navigasjon, men Google Maps er forhåndsinstallert i Touch Pro 2 slik at du ser hvor du er på kartet, kan finne adresser og interessepunkter og kan få enkle kjøreanvisninger. Erfaringsmessig fungerer Google Maps helt utmerket til fots, men er litt ufullstendig om du sitter bak rattet. 

Siden det er Windows Mobile 6.1 som sitter i bunnen på Touch Pro 2, er det imidlertid ingen problem å installere dine egne kartprogrammer fra for eksempel GPS-produsenter som Tomtom eller Garmin. Dette må du imidlertid betale ekstra for. 

Vi vil snart teste Tomtom Navigator 7 for Windows Mobile

Nettleseren er enkel å starte fra Touch Flo 3D-menyene.
Nettleseren er enkel å starte fra Touch Flo 3D-menyene.

Knallbra surfemobil

Noe som imidlertid utnyttes godt er internetthastighetene, både over Wi-Fi og HSDPA. Stadig flere bruker mobilen til å surfe på, og en trykkskjermmobil bør derfor har en dugelig nettleser. Touch Pro 2 har derfor fått Opera Mobile 9.5.

Denne nettleseren er suverent god å bruke, og er helt på høyde med Safari i Apples Iphone-telefoner og langt bedre enn den nettleseren du finner i Nokias trykkskjermmobiler. 

Adresselinjen er lett tilgjengelig, og det tar bare et øyeblikk å taste inn en adresse. Med raske internetteknologier blandet med en rask nettleser tar det også kort tid å laste inn nettsider. Du får se nettsidene i full bredde, og kan enkelt zoome inn der du vil lese nærmere ved å dobbelklikke på skjermen eller å dra fingeren over zoome-området under skjermen. Teksten du fokuserer på tilpasses i skjermens bredde, og det hele fungerer suverent bra.

Opera Mobile 9.7 Beta fungerer utmerket på Touch Pro 2.
Opera Mobile 9.7 Beta fungerer utmerket på Touch Pro 2.

Dersom du surfer mye kan vi imidlertid anbefale å oppdatere nettleseren til Opera Mobile 9.7 så snart denne kommer ut, eller du kan laste ned en prøveversjon allerede nå. Vi har nemlig prøvd den nye nettleseren litt, og setter stor pris på Turbo-funksjonen. Dette gjør at nettsidene komprimeres på en server på nettet før de lastes inn på mobilen, akkurat som Opera Mini, og gjør dermed surfingen raskere og billigere. Vær obs på at du må aktivere Turbo-funksjonen under innstillinger.

Suveren e-postleser

Windows Mobile 6.1 har utvilsomt en av markedets mest avanserte e-postlesere. Den støtter selvsagt både POP3, IMAP (med SSL-sikkerhet) og Exchange, og passer dermed like godt til e-postkontoen du bruker på fritiden som den du bruker på jobb.

Du kan selvsagt også surfe i bredskjerm med både Opera Mobile 9.5 og 9.7.
Du kan selvsagt også surfe i bredskjerm med både Opera Mobile 9.5 og 9.7.

E-postkontoen er enkel å sette opp, og innstillingene legges inn på minimalt med tastetrykk. I tillegg kan du angi mange avanserte innstillinger. Du kan selvsagt velge hvor nye e-post du vil motta, hvor ofte du vil at telefonen skal sjekke etter ny e-post og hvor store e-postmeldinger du vil motta på telefonen. Som standard mottar du kun emnetittel og litt øvrig informasjon, og kan deretter laste ned de e-postmeldingene du vil lese på farten.

E-postleseren fungerer helt utmerket.
E-postleseren fungerer helt utmerket.

E-postmeldingene du har liggende på serveren lastes ned på kort tid, og du har deretter full oversikt. Du har også mulighet til å søke etter e-post i innboksen din.

Telefonen støtter e-post i html-format direkte, og kan i tillegg by på egne lesere for PDF- og Office-dokumenter. 

I Touch Pro 2 må du klare deg med minnekort, ettersom det innebygde minnet er altfor spinkelt for de fleste.
I Touch Pro 2 må du klare deg med minnekort, ettersom det innebygde minnet er altfor spinkelt for de fleste.

Prosessor og minne

Touch Pro 2 har en 32-bits prosessor av typen Qualcomm MSM 7201a, en brikke med to kjerner og en oppdateringsfrekvens på 528 MHz. Dette utmerker seg ikke spesielt, og samme brikke finnes i blant annet forgjengeren HTC Touch Pro, så vel som i HTC Touch HD og Android-telefonene HTC Dream og Magic

Prosessoren er likevel rask og leken, og gjør absolutt jobben sin. Til å være en telefon med Windows Mobile 6.1 er ikke Touch Pro 2 treg i menyene, og Touch Flo 3D-systemet har fått god ytelse. Å tilpasse systemet til et nytt brikkesett ville vært mye jobb og kunne ført til barnesykdommer, så da kan det være like greit at HTC kjører på en løsning man vet fungerer så lenge telefonen ikke har noe nytt som krever høyere hastighet.

Minnekapasiteten for brukeren er 288 MB, eller egentlig 279 MB siden deler av minnet brukes til filsystemet. I tillegg er det et hurtigminne for programmer på 188 MB. Dette er helt godkjent for å bruke operativsystemet og installere noen programmer, men så snart du begynner å knipse bilder og laste musikk inn på telefonen kan de bli altfor lite. Vi synes det er merkelig at HTC ikke har lagt inn mer minnekapasitet til musikk og annet.

Vi legger imidlertid ikke veldig mye vekt på dette, siden telefonen har støtte for minnekort av typen Micro-SD. Dermed kan du kjøpe deg et 16 GB stort minnekort, som holder til en hel del musikk.

God batterilevetid

Touch Pro 2 har et batteri på 1500 mAh, som kan tynes i 19 dager i hvilemodus med 3G-tilkobling eller 4,5 timer samtaletid. Deaktiverer du 3G får du 7 timer taletid, mens hviletiden går ned til 14,5 døgn. Dette er oppgitte verdier, og vil oppleves noe lavere under normalt bruk. Vi kunne imidlertid fint bruke telefonen hardt i en halv uke uten at telefonen trengte lading, så du kan regne med en ukes batterilevetid med normal bruk. 

Talekvaliteten er også god, og du kan stille lyden høy nok til at du kan høre hva motparten sier til tross for all støy og ulyder fra busser og trikker som raser rundt i byen. Motpartens stemme er klar og naturtro, og vi kunne sitte i lange samtaler uten å merke noen ulumskheter i lydkvaliteten. 

God lydkvalitet i en mobil i denne klassen er jo bare å forvente. Det som er hakket mer imponerende er konferansesamtale-funksjonen. Her kan du enkelt og greit legge telefonen på bordet med skjermen pekende nedover, og telefonen settes automatisk som konferansetelefon.

Legger du telefonen med skjermen ned, fungerer Touch Pro 2 automatisk som en utmerket konferansetelefon.
Legger du telefonen med skjermen ned, fungerer Touch Pro 2 automatisk som en utmerket konferansetelefon.

Baksiden er dekket av et stort høyttalerdeksel, men likevel er det bare to små høyttalere som skjuler seg bak – en på hver side av kameraet. Høyttalerne gir god lydkvalitet, som enkelt kan fylle et større møterom. Dette er den beste konferansehøyttaleren vi har vært borti i en mobiltelefon, om vi ser bort ifra Bang & Olufsen Serenata som vi testet i 2007.

På baksiden av telefonen er det en egen mikrofon som brukes for å kansellere støy i konferansesamtaler. Dermed bør ikke tromming med penner, tripping med beina eller stoler som glir over gulvet komme altfor godt frem. Dette fungerer bra, selv om ikke all støy fjernes helt. Så lenge ingen fysiske møtedeltakere snakker i munnen på hverandre kan en tredjepart eller flere delta i møtet uten problemer.

På baksiden er det også en tast for å slå av mikrofonen, slik at de fysiske møtedeltakerne kan diskutere ting som de i telefonen ikke får med seg. Da lyser tasten rødt for å illustrere at mikrofonen er avslått.

For proffbrukere kan det være gull verdt å ha med seg en konferansetelefon i lomma på denne måten, og ringer du til andre som har samme telefon kan du på sett og vis koble to møter sammen. 

Alt i alt har Touch Pro 2 mye teknologi, og alt fungerer helt topp. Vi skulle ønske telefonen hadde hatt et eget GPS-program med steg-for-steg-navigasjon slik for eksempel HTC Touch Cruise 2 har, men telefonen holder seg til forventningene og leveret totalt sterkt i kategorien teknologi og funksjoner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen