TEST: HTC Touch Pro
Test

HTC Touch Pro

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Fantastisk skjerm
+ Fullt tastatur
+ Alt av teknologi
+ Grei batterilevetid
+ Meget god e-postløsning
+ Brukervennlig
+ Også god på underholdning
+ Meget god nettleser
+ God talekvalitet
dsad
- Dyr
- Ingen utgang for 3,5 mm minijack
- Litt tjukk

Touch Pro er den nyeste profftelefonen fra HTC. Dette er storebroren til Touch Diamond, og viderefører mye vi likte med den.

HTC har imidlertid også fått på plass en del forbedringer. Telefonen har fått et fullt tastatur i tillegg til trykkskjerm, noe som gjør det svært enkelt å jobbe med e-post, surfe på nettet, skrive SMS og annet.

I tillegg er batterikapasiteten markant forbedret i forhold til Touch Diamond. Akkurat dette var det store ankepunktet ved Diamond. Treghetene vi irriterte oss over på Touch Diamond er også for det meste borte.

Ellers er det meste likt som før. Du får fortsatt markedets skarpeste trykkskjerm. Denne måler 2,8 tommer og har høy oppløsning, noe som gir større detaljrikdom i bildene enn vi noen gang tidligere har sett.

Samme menysystem som Diamond

Touch Pro har også det samme menysystemet som forgjengeren hadde. Dette styres enkelt og greit ved å sveipe fingeren over skjermen, og gir deg alle alle de viktigste funksjonene uten at du trenger å grave deg ned i undermenyer.

Telefonen er basert på Windows Mobile 6.1, og har dermed støtte for markedets mest utbredte e-postsystem, Exchange, innebygget. Vi liker spesielt godt at e-post er svært lett tilgjengelig.

Den medfølgende nettleseren, Opera Mobile 9.5, er muligens den beste som finnes på noen mobiltelefon, spesielt i kombinasjon med den sylskarpe skjermen.

Touch Pro er en telefon hvor surfing og e-post rett og slett føles veldig naturlig og smidig.

Telefonen er også en god underholdningstelefon med en lekker og lettbrukt MP3-spiller, FM-radio og støtte for Youtube-video.

Det skader heller ikke at telefonen har alt av moderne teknologi, som super-3G, Wi-fi og GPS innebygget.

Noen ankepunkter

Noen ankepunkter finnes det imidlertid. Vi er ikke så fornøyde med at telefonen kun har én tilkobling for lading, filoverføring og lyd. Vi skulle i det minste ønske at det var egen utgang for vanlige stereohodesett.

Kameraet er heller ikke spesielt imponerende, og vi syns det er litt for tungvint å ta i bruk Wi-fi-tilkoblingen. Kanskje like greit, for dersom du bruker Wi-fi, eller GPS for den saks skyld, så tømmes batteriet veldig raskt.

Glemmer du å avslutte programmer kan telefonen dessuten bli treg, uten at akkurat dette er et problem som rammer spesielt Touch Pro.

Men når vi ser helhetlig på Touch Pro er det ingen tvil. Dette er en av markedets aller beste profftelefoner. Den setter en ny standard når det kommer til brukervennlighet og muligheter.

Det finnes mange konkurrenter, da først og fremst RIM Blackberry Bold og Nokia E71. Begge disse er gode telefoner, men begge mangler trykkskjerm. Dette gir Touch Pro en helt annen dimensjon enn disse to når deg kommer til navigering, surfing og multimedia. Og så er skjermen veldig mye bedre enn på begge disse to.

Vi har derfor ikke det minste problem med å anbefale deg som skal ha en skikkelig proff e-postmobil å kjøpe Touch Pro. Nesten alt vi ikke likte med Touch Diamond er fikset, så det er ingen tvil om at dette er noe av det beste som finnes på markedet i øyeblikket.

HTC Touch Pro med abonnement

HTC Touch Pro

HTC Touch Pro med abonnement

HTC Touch Pro

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen