TEST: HTC Touch HD
Test

HTC Touch HD

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Diger skjerm
+ Svært skarp skjerm
+ Enkel å bruke
+ Svært god surfemobil
+ GPS, Wi-fi og super-3G
+ 8 GB minne følger med
+ Liten i forhold til hva den tilbyr
+ God taletid og talekvalitet
+ God til SMS

dsad
- Dårlig lydkvalitet i MP3-spiller
- Mangler skikkelig videospiller
- Dårlig kamera
- Dyr
- HTC må få på plass butikk for programmer og musikk

NB! Trenger du egentlig en smarttelefon?

HTC Touch HD er en smarttelefon. Dersom du ikke trenger multitasking, mobilt kontor eller ekstra programvare kan du være vel så tjent med en mindre avansert telefon. Les hvorfor »

HTC Touch HD er årets råeste trykkskjermmobil. Den har en av de beste skjermene vi noen gang har sett, og den er proppet full med teknologi.

Dette er en telefon som er så godt som helt tasteløs. Skjermen dekker intet mindre enn 3,8 tommer av fremsiden.

Touch HD har operativsystemet Windows Mobile, og HTC har lagt sitt eget svært fingervennlige menysystem Touch Flo 3D på toppen. Dette gjør telefonen enkel og grei å bruke.

Dette er en smarttelefon

Du bør likevel sette deg litt inn i hvordan systemet fungerer for å få en best mulig opplevelse. Bruker du den feil kan den for eksempel bli treg.

Generelt vil vi si at telefonen er rask, og det er ikke mye ventetid når du blar i menyen eller åpner programmer.

Siden telefonen ikke har vanlig tastur bruker du et skjermtastatur. Dette fungerer svært bra, og siden skjermen er så svær er det lett å treffe riktig tast med fingeren.

Stor telefon

En skjerm på 3,8 tommer gjør nødvendigvis telefonen ganske så stor. Touch HD er imidlertid ikke plagsomt bred eller lang, og den er faktisk bare 12 millimeter tykk. Telefonen er godt bygget, men er laget i plast.

Touch HD har nesten alt du kan ønske deg av teknologi i dag. Du er sikret de raskeste internetthastighetene i mobilnettet, og om du er i nærheten av trådløse nett kan du surfe via Wi-fi.

Fantastisk å surfe med

Surfing er generelt en fryd på telefonen. Nettleseren viser nettsider slik du er vant til på PC-en, og siden skjermen er så stor og høyoppløst kan du helt uten problemer lese VG.no – Uten å zoome inn.

GPS-mottaker finner du også, men HTC har ikke lagt ved annen programvare enn Google Maps. Skal du navigere må du kjøpe ekstra programvare.

Med i esken følger det et minnekort på 8 GB, slik at du lett får plass til en god slump musikk, noen videoer, bilder tatt med kameraet og alle programmer du trenger.

Faktisk også en god telefon

Telefonfunksjonene er også på topp: Touch HD har god lyd under samtaler, lang samtaletid og er en bra SMS-telefon. E-poststøtten er også på topp.

Så da er vel alt bare fryd og gammen? Det er faktisk ikke så langt unna, men det er noen skjær i sjøen som gjør at Touch HD ikke får toppkarakteren.

Nesten helt i mål

Musikkspilleren er praktisk og stilig, i tillegg til at telefonen har utgang for vanlige 3,5 mm minijack-plugger. Da er det synd at lydkvaliteten er under pari. Det kan være at dette skyldes at vårt testeksemplar er utstyrt med en tidlig versjon av programvaren til Touch HD.

Vi syns også det er merkelig at HTC ikke har tatt seg bryet med å utstyre telefonen med en skikkelig videospiller som kan ta populære formater. Du finner riktignok en super Youtube-spiller, men støtte for Divx-video savner vi virkelig. Du kan laste ned en avspiller, men det fungerer ikke like bra som på telefoner som har Divx-støtte innebygget.

Dessuten mangler kameraet kameralys, så det er i praksis veldig vanskelig å ta bilder i dårlig lys.

Dette syns vi er litt for store mangler på en multimediatelefon som dette.

Viktig mobil

Men la det ikke være noen tvil: HTC Touch HD er en av de feteste, mest interessante og viktigste telefonene som er lansert i 2008. Det eneste HTC mangler nå er en egen programvarebutikk og et program som gir telefonen tilgang til en musikkbutikk slik som Iphone. Får de dette på plass bør Apple begynne å skjelve i buksene.

Det finnes konkurrenter. Iphone 3G byr på mange av de samme teknologiene og mulighetene, men har en rekke begrensninger på hva slags programmer du kan installere på den. Samsung Omnia har i praksis de samme funksjonene som Touch HD, men har en langt svakere skjerm.

Touch HD er alt i alt en meget god telefon i sin klasse, men den forblir nok et sikleobjekt for de fleste av oss. Prisen er nemlig svært høy. Men om du har pengene og du er klar over svakhetene er det i grunn bare å klikke seg inn i en nettbutikk.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen