TEST: HTC Touch Diamond 2
Test

HTC Touch Diamond 2

Konklusjon

dsad
+ Nydelige menyer
+ Alle teknologier
+ Solid
+ Kommer med Opera Mobile

dsad
- Dårlig kamera
- Lite internminne

Diamond 2 er HTCs oppfølger til Diamond, som vi testet i fjor. Den nye telefonen har sjarmert oss minst like mye som forgjengeren.

Lekkerbisken

Telefonen er stilren, solid og lekker. Det er også blant de minste Windows-mobilene du kan kjøpe i dag.

Likevel har HTC klart å klemme inn en 3,2 tommer stor trykkskjerm, som i tillegg er både skarp og klar. Telefonen har ingen fysiske talltaster, så du styrer alle telefonens funksjoner ved å bruke tommelen eller den medfølgende pekepennen rett på skjermen.

Diamond 2 har HTCs eget menysystem, Touch Flo 3D, oppå de vanlige Windows-menyene. Disse er laget med tanke på at du skal kunne bruke tommelen i stedet for pekepennen til å styre mobilen.

Fine menyer

Disse menyene fungerer svært godt, og er også en fryd for øyet. Siden verden går fremover, er HTC-menyene til Diamond 2 noe oppdatert i forhold til Diamond. For eksempel har kalenderen nå fått Touch Flo 3D-utseende, noe som gjør den mye enklere å bruke.

Det skal ikke stå på mulighetene når det gjelder surfing med Diamond 2. Her har du nemlig alle valgmuligheter du kan forvente: Super-3G, 3G og Edge. I tillegg kan du surfe gratis innenfor trådløse soner med Wi-fi.

Telefonen har også nettleseren Opera Mobile installert, som gir deg god oversikt selv på vanlige nettsider.

GPS er også på plass. Telefonen mangler imidlertid skikkelig navigeringsprogramvare. Dette kan du kjøpe i tillegg.

Trangt om plassen

Siden Diamond 2 ikke har noe fysisk talltastatur, har telefonen et tastatur på skjermen som dukker opp ved behov. Det er imidlertid litt dårlig plass på skjermen når du bruker tastaturet. Dette tar nemlig opp mesteparten av skjermen, og det er lett å miste oversikten når du skriver lange meldinger eller e-post.

Telefonen fungerer greit som musikktelefon. Musikkspilleren gir deg de grunnleggende valgene som gjentakelse, tilfeldig avspilling og sortering etter blant annet artist og album. FM-radio er også på plass.

Det medfølgende håndfrisettet fungerer imidlertid veldig dårlig til musikklytting. Lyden blir hard, tynn og støyende. Vi anbefaler deg derfor å bruke et eget hodesett. Til samtaler fungerer hodesettet for øvrig greit.

Det kan være verdt å merke seg at Diamond 2 bruker mini-USB til alle tilkoblinger. Har du et vanlig hodesett du vil bruke til telefonen, må du derfor kjøpe en overgang.

Dårlig kamera

Den store skuffelsen ved Diamond 2 er det fem megapikslers kameraet. Bildene du tar ser ikke ut til å være et fnugg bedre enn de du tar med Diamond, som er omtrent et år gammel. Bildene blir nemlig blasse i dagslys og kornete i mørke omgivelser. Bilder tatt i mørket med en sterk lyskilde i nærheten blir imidlertid akseptable.

Telefonen har ganske lite internminne, bare 288 MB. Telefonen har imidlertid støtte for minnekort av typen MicroSD. Det følger ikke med noe minnekort i pakken.

Alt i alt synes vi Diamond 2 er en veldig god telefon. Den har alt du kan forlange av tådløs teknologi, samt gode og brukervennlige menyer. Men for prisen på 4600 kroner skulle vi gjerne også sett at telefonen tok skikkelige bilder.

Så er den verdt prisen? Ja, hvis alt annet enn kamera er viktig for deg.

Trenger du en proffere telefon med fulltastatur, se på Nokia E75. Vil du gjerne ha en trykkskjermmobil, bør du se nærmere på HTC Touch Cruise 2 eller Nokia 5800 Xpressmusic. Sony Ericssons Experia X1 kan også være et alternativ.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen