TEST: HTC Touch Diamond 2
Test

HTC Touch Diamond 2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Multimedia

Mediaavspilling: Touch Flo 3D, Windows Media Player
Mediafunksjoner: Mediebibliotek, tilfeldig avspilling, gjentakelse, lydutjevner
Mediaformater: AAC, AAC+, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, QCP, MP3, WMA, WAV, MIDI, M4A
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Proprietær
Javastøtte: MIDP 1.0, MIDP 2.0
Spill:Kabal, Bubble breaker, Teeter

Kameraoppløsning: 5 megapiksler
Autofokus: Ja
Zoom: Digital
Blits eller fotolys:
Nei

Kort sagt:
dsad
 – Funksjonell musikkspiller
 – God FM-radio
 – Morsomt spill (Teeter)
 – God lyd i ørepluggene (til samtaler)
dsad
 – Håndfrisettet fungerer dårlig til musikk
 – Lite internminne
 – Ørepluggene er vonde
 – Mangler dedikerte musikktaster

HTC Touch Diamond 2 kommer med tre spill installert: Bubble Breaker, kabal og Teeter. Sistnevnte er et spill som benytter seg av telefonens innebygde bevegelsessensor. Målet med spillet er å balansere en kule gjennom en labyrint uten at den faller ned i noen av hullene på veien.

Til sammen er spillene god underholdning, og du overlever fint med dette på veien til jobb eller på flyet. Skulle ikke dette være underholdende nok, finnes det nok av andre spill til Windows Mobile du kan laste ned og installere selv.

Musikkspilleren til Diamond 2 er innenfor Touch Flo 3D-menyene, og har derfor den samme designen som for eksempel kalenderen og hovedmenyen.

Spilleren er oversiktlig, og har i tillegg grafikk liknende den du finner i epostleseren. Her kan du bla deg gjennom albumomslagene ved å trekke tommelen loddrett over skjermen.

Diamond 2 er imidlertid ingen dedikert underholdningsmobil, men du har likevel mulighet til å velge for eksempel avspilling i tilfeldig rekkefølge og repetisjon. I tillegg kan du sortere musikken din etter album, sjanger og artist.

Ingen musikktaster

Telefonen har ingen dedikerte musikktaster, hvilket betyr at du må opp med telefonen, åpne musikkspilleren og bruke fingrene på skjermen hver gang du vil bytte sang eller gjøre andre forandringer.

Til tross for lekre menyer er ikke musikkopplevelsen av Diamond 2 særlig god. For det første er det laveste volumnivået for høyt når du bruker HTCs musikkspiller, faktisk så høyt at mange vil kunne oppleve lyden som ubehagelig.

Løsningen blir å bruke Windows Media Player, hvor du kan justere lyden bedre.

Men selve lyden er heller ikke god. Sanger blir skjærende og tynne, selv om equalizeren hjelper litt.Problemet skyldes nok i det store og hele at håndfrisettet HTC har sendt med Diamond 2 er ganske dårlig til musikklytting. Kobler du til et eget hodesett vil lydopplevelsen sannsynligvis være en helt annen.

Til å høre på radio fungerer håndfrisettet mer enn godt nok, og stemmene er tydelige.

Og når vi først er i gang med håndfrisettet, kan vi legge til at dette ikke er særlig behagelig å bruke. Pluggene er nokså store, slik at de med små ører kan slite med å få disse til å sitte skikikelig.

Labert kamera

Vi er egentlig litt skuffet over kameraet til Diamond 2, som tar bilder med fem megapikslers oppløsning. Dette er et prakteksempel på at antallet megapiksler har minimalt å si når det gjelder bildekvaliteten.

Sammenliknet med bilder tatt av den første Diamond-telefonen (3,2 megapikslers), kan vi nemlig ikke se noen forbedring på bildene tatt med Diamond 2. Ja vi vet at dette ikke er dedikerte kameramobiler, men håpet likevel at et knapt år skulle tilsi visse fremskritt.

Utendørs i dagslys blir bildene helt greie, om enn noe blasse. I mørkere omgivelser blir de fort kornete.

Videosnutter du måtte ta opp med Diamond 2, har omtrent den samme kvaliteten som på Diamond og faktisk også de fleste andre telefoner uten kamerafokus. Lyden blir ganske tynn, fargene blasse og bildet noe pikselert.

Vi konkluderer med at videofunksjonen på denne telefonen stort sett bør brukes i uhøytidelige omgivelser, som russefester og andre skøyerstreker.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen