TEST: HTC Touch Diamond 2
Test

HTC Touch Diamond 2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologi og funksjoner

Mobilnett: GSM 900/1800/1900 MHz. UMTS 2100 MHz
Internetthastighet: EDGE, 3G, super-3G (HSDPA)
Trådløs overføring : Bluetooth 2.0 m/ A2DP, Wi-fi
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange, Hotmail

Intern lagring: 288 MB
Adressebok: Dynamisk, praktisk ubegrenset
Kalender: Dynamisk, praktisk ubegrenset
E-postleser: Avansert, vedlegg, HTML
Standardfunksjoner: Vekkerklokke, notater, kalkulator, nettleser, zip, filbehandling, stemmegjenkjenning, hurtigvalg, Google Maps
Synkronisering: Outlook, Exchange, Activesync

Kort sagt:
dsad
 – Rask på nett over alt
 – USB til lading
 – Lekre epostmenyer
 – Godkjent batterilevetid
dsad
 – Magler skikkelig GPS-programvare

I denne delen av testen observerer vi at Diamond 2 er nærmest identisk med sin forgjenger.

På teknologifronten stiller de to telefonene likt, med alt fra super-3G til Edge for surfing i mobilnettet, og Wi-fi til surfing innenfor trådløse soner.

Til lokale filoverføringer kan du bruke Bluetooth 2.0 eller USB.

Det er like uproblematisk å koble Diamond 2 til PC-en din med kabel som det var med Diamond. Med en gang kabelen er festet i begge enhetene, popper det opp en meny på telefonen som spør deg hvordan du vil bruke telefonen sammen med PC-en.

Siden Diamond 2 kjører Windows Mobile, kan du naturlig nok synkronisere alle kontaktene, kalenderoppføringene og notatene dine med Outlook på PC-en.

Den nevnte USB-tilkoblingen bruker du også til å lade telefonen, samt til å bruke det medfølgende hodesettet. Vil du bruke et annet kablet hodesett til telefonen, må du altså ha en overgang.

Med i pakken følger det også med en strømadapter, slik at du kan lade telefonen fra veggen om du ikke skulle være i nærheten av en datamaskin.

Den nye Diamond-telefonen har også de samme GPS-mulighetene som den forrige. GPS er integrert, men noe annen programvvare enn Google Maps finnes ikke. Google Maps laster ned kartinformasjon ettersom du trenger det, noe som kan bli dyrt dersom du kun er tilkoblet mobilnettet.

Du kan imidlertid gå til innkjøp av et bedre navigasjonsprogram til telefonen selv, fra for eksempel Garmin eller Tomtom.

Å kunne lese e-post på farten blir viktigere for stadig flere, og Diamond 2 gjør alt den kan for at dette skal være så enkelt og lettvint som mulig.

Stilig e-postleser

Fra den horisontale menylinjen i startskjermen kan du klikke deg rett inn i innboksen, som også er en del av Touch Flo 3D-menyene. Her får du, med stilig grafikk, se den siste e-posten du har fått. E-posten vises som et brev i en konvolutt, og du får se hvem som er avsenderen og øverste del av innholdet i e-posten. Vil du lese mer, er det bare å klikke på e-posten.

For å se neste e-post, drar du tommelen nedover skjermen, og et nytt "brev" dukker opp i konvolutten.

Vi liker en så enkel inngangsport til epostboksen, da dette av og til er mye enklere å forholde seg til enn en lang liste med både nye og gamle eposter.

Bedre plass

Å skrive e-post og SMS på Diamond var en særdeles trang opplevelse. Tastaturet tok så mye av plassen på skjermen at det såvidt var plass til det du skrev.

Hos Diamond 2 er historien heldigvis en hel annen, og du får se flere linjer av gangen.

Alt du trenger

Ellers har Diamond 2 de fleste programmene du kan forvente å finne hos en Windows Mobile-telefon nå til dags. Telefonen har støtte for både lesing og redigering av Office-dokumenter. PDF-dokumenter kan du også lese. Telefonen har også en egen Youtube-applikasjon.

Som vanlig finner du mobilversjonen av Microsofts egen nettleser, Internet Explorer. Men HTC har imidlertid sørget for at Opera Mobile er satt som standard-nettleser. Vi anbefaler sistnevnte på det sterkeste, da leseren viser nettsider på en mer oversiktlig måte enn andre nettlesere til mobil.

Les mer om Opera mobile »

Nyttefunksjoner har Diamond 2 også, som for eksempel: Kalender, kalkulator, notater, børsoversikt, værmelding, internt søk, RSS-leser, Active sync, stemmeoppringing, filbehandler, taleopptak, Zip-filbehandler og Java-støtte.

Vi er som nevnt på forrige side svært fornøyd med kalenderen. I tillegg til en delikat månedsoversikt, får du også se hver dag for seg. Rosinen i pølsa er at HTC har integrert den med værmeldingstjenesten, slik at du får se været for de neste syv dagene samtidig som du sjekker ukens avtaler.

Lydkvaliteten er det ingenting i veien med. Stemmene er tydelige begge veier under samtaler. Volmet er også tilfredsstillende, og du bør ha nokså dårlig hørsel for å ikke høre hva som blir sagt. Det medfølgende hodesettet er greit nok å bruke til samtaler.

Bedre batteritid

I testen av Diamond fikk telefonen tyn for dårlig batterilevetid. HTC har tydeligvis fått med seg at det var litt slitsomt å måtte lade telefonen hver dag. Diamond 2 har nemlig et batteri på 1100 mAh, i motsetning til batteriet på 900 mAh hos forgjengeren.

I løpet av testperioden måtte vi lade telefonen omtrent hver fjerde dag, til tross for en del surfing, spilling og ringing. Dette er et solid skritt fremover for Diamond-serien.

Diamond 2 har et internminne på magre 288 MB. Dette er ganske lite om du skal bruke telefonen til å lagre både bilder, musikk, filer, programmer og annet. Men i motsetning til den første Diamond-telefonen, har Diamond 2 støtte for minnekort, nærmere bestemt av typen Micro-SD.

Oppsummert har Touch Diamond 2 alt du måtte ønske deg av teknologi og funksjoner. Det beste av alt er imidlertid at skulle du ønske deg noe mer, finnes det et hav av Windows Mobile-programmer til nedlasting fra internett.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen