TEST: HTC Touch Diamond 2
Test

HTC Touch Diamond 2

I februar lanserte HTC Touch Diamond 2. Den siste uken har vi brukt til å se nærmere på Windows Mobile-telefonen og hva den har å tilby.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse:
10,79 x 5,31 x 1,37 cm
Vekt: 117 gram
Snarveistaster: Volum, tastelås
Uttak: Mini-USB med lydutgang
Kortplass: Nei
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem:Windows Mobile 6.1 med Touch Flo 3D
Meny: Dynamisk, rutenett, ikonrekke
Skjerm: TFT, 3,2 tommer, 800 x 480 piksler
Firmware: 1.37.409.3 NOR, Touch Flo 3D 1.0.1630.30
Pris: Fra 4600 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Veldig stor og god skjerm
 – Lekre menyer, som i tillegg er oppgraderte siden Diamond
 – Liten og lett
 – Høy byggekvalitet
dsad
 – Baksiden får lett fettflekker

Utseendemessig er det tydelig at Diamond 2 er en oppgradering fra den første Diamond-telefonen. Etterfølgeren er både mindre og slankere.

Telefonens forside er rammet inn i matt metall, noe som gir den et nokså anonymt, men stilfullt og solid utseende. Faktisk er bruken av matt metall en aldri så liten genistrek, siden fingermerker ikke synes på langt nær like godt som på blankt metall eller plastikk.

Baksiden av telefonen er riktignok dekket av blank plastikk, og i det rette lyset vises fingermerker veldig godt. Dette er imidlertid ingen krise, da du sannsynligvis skal holde telefonen mest med den andre siden opp.

De diamantformede nedfelte områdene på baksiden til den originale Diamond-telefonen er borte hos Diamond 2. Nå er det kun en trektant i matt metall som markerer kameraets plassering.

En annen forandring fra den gamle til den nye modellen er skjermstørrelsen, som har økt fra 2,8 til 3,2 tommer, noe vi setter umåtelig stor pris på.

Lekker skjerm

Skjermoppløsningen er også endret, fra 480 x 640 til 800 x 480 piksler. Skjermen fremstår som veldig skarp og klar, og både bilder og video er en fryd for øyet. Heller ikke sterkt sollys klarer å ødelegge for at du kan bruke Diamond 2 over alt.

Skjermen dekker nesten hele forsiden av telefonen, med unntak av et lite felt nederst. Her sitter knappene for å besvare og avslutte samtaler, og for å gå tilbake og se hovedmenyen. Og flere taster trenger du faktisk ikke med Diamond 2.

Diamond 2 har nemlig, som alle andre HTC-telefoner, selskapets eget menysystem liggende oppå Windows Mobile-menyene. Menyene kalles Touch Flo 3D, og lar deg i praksis styre telefonen med tommelen.

Startskjermen til Diamond 2 viser deg en stor klokke og en snarvei til samtaleloggen. Har du noen oppføringer i kalenderen som gjelder i dag eller i morgen, får du også se disse.

Nederst på startskjermen finner du en horisontal linje med snarveier til funksjoner du sannsynligvis bruker ofte, som e-post, SMS, kontakter, galleri og musikkspiller for å nevne noe. Du har også fiffige valg som værmelding og børsoversikt. Du kan velge selv hvilke funksjoner du vil ha på denne linjen.

Touch Flo 3D-menyene går imidlertid ikke så langt nedi systemet at du "slipper unna" Windows Mobile helt. Skal du bruke undermenyer til flere av telefonens funksjoner, må du regne med å bruke pekepennen ofte. Vi liker imidlertid at Touch Flo nå går dypere enn på tidligere modeller.

Oppgraderte menyer

Dette viser seg for eksempel i kalenderen, som nå har samme utseende som resten av Touch Flo 3D-systemet. Hovedmenyen med programmer og tjenester er nå også kommet inn under HTC-menyene, og likner mer på andre hovedmenyer som for eksempel Iphones og LG Arenas.

Alt i alt gjør Touch Flo 3D sitt til at Diamond 2 er en veldig enkel telefon å bruke. Menyene er oversiktlige og ryddige, og de visuelle effektene gjør også at det er en herlig opplevelse å navigere rundt på telefonen.

Et av de store ankepunktene ved Windows Mobile-telefoner har lenge vært treghet. En treghet så voldsom at det er nok til å forkaste både den ene og den andre telefonen.

Kjappis

I den senere tid har imidlertid disse telefonene fått raskere prosessorer, og du slipper så mye ventetid.

Diamond 2 er absolutt ingen treg telefon. Ting tar naturligvis lenger tid enn med en enkel telefon til 600 kroner, men med tanke på hvor mye informasjon Diamond 2 skal behandle for hvert tastetrykk ser vi ingen grunn til å klage på hastigheten.

Telefonen viser ingen tydelige tegn til treghet selv med flere programmer kjørende på en gang. Det er heller ikke vanskelig å få telefonen til å henge med i svingene når du skriver SMS kjapt.

Alt i alt er vi storfornøyd med både designen og menyene til Diamond 2.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen