TEST: HTC Touch Cruise 2
Test

HTC Touch Cruise 2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og brukervennlighet

Form: PDA
Størrelse:
10,2 x 5,35 x 1,45 cm
Vekt: 103 gram
Snarveistaster: Volum, tastelås, Tomtom, Footprints
Uttak: Ext-USB
Kortplass: Ja, Micro SDHC
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Windows Mobile 6.1, Touch Flo 2D
Meny: Liste, rutenett, rad
Skjerm: TFT, trykkskjerm, 2.8 tommer, 320 x 240 piksler
Firmware:
Pris: 4500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Enkel å bruke
 – Pen
 – Responsiv
 – Grei batterilevetid
dsad
 – Lavoppløst skjerm
 – Små taster på fulltastaturet

Rullehjulet er også en piltast. (Foto: HTC)
Rullehjulet er også en piltast. (Foto: HTC)
Telefonen er liten og nett. (Foto: HTC)
Telefonen er liten og nett. (Foto: HTC)
Baksiden er avrundet. (Foto: HTC)
Baksiden er avrundet. (Foto: HTC)

Touch Cruise 2 er, som navnet mer enn antyder, oppfølgeren til HTC Touch Cruise som vi testet for over et år siden. Den nye telefonen har blitt en del mindre og rundere i kantene, og minner kanskje mer om den gamle HTC-klassikeren S100 enn Touch Cruise.

Cruise 2 har ikke tastatur, men kun meny- og funksjonstaster under skjermen. Til gjengjeld er skjermen 2,8 tommer stor og trykkfølsom. Som i de fleste andre HTC-telefoner er skjermen trykkfølsom og ikke berøringsfølsom. Dette betyr i praksis ikke så mye, da den er både responsiv og lett å trykke på.

Pen sak

Utover å være forholdsvis liten er Cruise 2 også rimelig pen. Det vil selvsagt komme an på hvem du spør, men vi liker i alle fall at det er en ramme i børstet metall rundt skjermen. Resten, inkludert de forkrommede tastene, er i plast.

Tastesettet består av snarvei til GPS-navigasjonsprogramvare, geomerkingsdagboken Footprints, Legge på-tast som også fungerer som hjem-tast, og en for å svare på samtaler. Den runde tasten er kombinert piltast og rullehjul med bekreftelsestast i midten.

Telefonens bakside er avrundet slik at telefonen ligger godt i hånda. Dette gjør også at det er lett å trykke på funksjonstastene uten å bruke to hender.

Forholdsvis lavoppløst skjerm

Øverst til høyre på telefonen sitter en pekepenn. Denne får du muligens bruk for av og til, da skjermen verken er gigantisk eller sylskarp. Det er lenge siden vi kritiserte Nokia for å velge oppløsningen 240 x 320 på en 2,8 tommers skjerm, og når HTC nå gjør det samme over et år senere blir det ikke bedre. Denne oppløsningen er rett og slett litt lav når skjermen blir så stor som dette.

Men det er klart at dette er en avveining mellom batterilevetid og skarphet på skjermen. HTC Touch Diamond hadde fire ganger så høy oppløsning på samme skjermstørrelse og vi husker alle hvor latterlig dårlig batterilevetiden var på den telefonen.

Menyen ser ganske kornete ut, og spesielt i menyvalget for bilder og video blir dette tydelig. Skjermen er dog ikke blass, så den duger greit til de fleste oppgaver.

Touch Flo 2D

Cruise 2 kjører Windows Mobile 6.1, men har i motsetning til de fleste nyere HTC-telefoner ikke Touch Flo 3D-menyer. Her er det den enklere varianten Touch Flo 2D som er installert. De praktiske forskjellene er imidlertid ikke så store.

Hovedmenyen består av en rad med ikoner som ligger nederst på skjermen. Du blar i disse for å hente opp menyvalgene, som startskjermen, kontaktene, meldinger, e-post, internett, bilder og annet.

Designen er rimelig identisk som i Touch Flo 3D, men i 2D-varianten kan du ikke sveipe en finger horisontalt over skjermen for å hoppe til neste menyvalg. Dette er i stor grad en vanesak, for vi fant etter hvert ut at dette ikke var noe vi savnet.

Bruker du piltastene, som jo er integrert i rullehjulet ved at du trykker i stedet for å rulle, kan du bla deg gjennom menyen. Om du ruller blar du deg gjennom menyvalgene i den menyen du er i.

Touch Flo 2D-menyen er alt i alt oversiktlig og responsiv. Det eneste vi egentlig reagerte på av at værmeldingstjenesten ofte bruker fryktelig lang tid på å oppdatere seg selv. Dette er vel strengt tatt også flisespikkeri, så vi henger oss ikke opp i det.

Utover Touch Flo 2D er Cruise 2 som de fleste andre Windows-telefoner når du åpner Start-menyen og utforsker undermenyene. Ikonene i for eksempel Programmer-menyen er i et rutenett med tre ganger fire plasser. Du drar fingeren vertikalt over skjermen for å panorere nedover.

Uansett trenger du i stor grad ikke å forholde deg til denne menyen da du kan legge til snarveier i Touch Flo til de fleste programmene og funksjonene.

Litt smått

Fulltastaturet føles litt trangt.
Fulltastaturet føles litt trangt.

Å skrive meldinger med denne telefonen er en blandet opplevelse. Du kan velge mellom vanlig nummertastatur, fullt tastatur og ”halvt qwerty”. Det siste vil si at det er to tegn på hver tast. Bruker du nummertastaturet er det omtrent som å skrive på en hvilken som helst mobil.

På fulltastaturet er tastene ganske små, så det krever en del øving for å skrive raskt. Vi savner definitivt at telefonen gir en vibrasjonstilbakemelding når du trykker på tastene. Vi savner også mulighet for å bruke qwerty-tastaturet i landskapsmodus når vi skriver meldinger.

Telefonen tilbyr for øvrig et autokorreksjonssystem når du skriver. Dette fungerer greit, men vi syns Microsofts løsning er langt mer tungvint enn for eksempel Nokias fulltastaturordbok. Rent spesifikt liker vi ikke at de alternative ordforslagene tar opp så mye plass som de gjør på skjermen.

Et pluss er det at du under SMS-skriving kan bruke rullehjulet for å justere skriftstørrelsen i meldingen du svarer på. Det gir deg bedre oversikt over selve samtalen. Når du chatter på MSN er det ikke mulig å justere dette, så her kan det fort bli litt vanskelig å holde oversikt over hva den du chatter med skriver.

Grei batterilevetid

Du får med alt utstyret du trenger til bilen.
Du får med alt utstyret du trenger til bilen.

Ellers er vi godt fornøyd med batterilevetiden. Så lenge du surfer litt, skriver noen meldinger og hører på litt musikk holder batteriet typisk et par dager. Aktiverer du Wi-fi eller GPS går du imidlertid fort tom.

Kvaliteten under samtaler holder også et bra nivå. Du hører personen du snakker med høyt og tydelig og vi plages ikke av lav lyd selv om dette kanskje ikke er en spesielt god telefon for tunghørte.

Touch Cruise 2 er for øvrig en real GPS-telefon. Med i esken får du nemlig både billader og bilholder, så du kommer raskt i gang med navigering.

I esken ligger det også:

    • Øreplugger
    • Pekepenn
    • USB-kabel
    • USB-lader

HTC Touch Cruise II med abonnement

HTC Touch Cruise II

HTC Touch Cruise II med abonnement

HTC Touch Cruise II

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen