Sniktitt

HTC Touch

HTC Touch

Dimensjoner: 10,0 x 5,8 x 1,4 cm, 112 gram
Skjerm: LCD, 2,8 tommer, 240 x 320 piksler, 65 000 farger
Minne: 64 MB
Kommunikasjon: GSM 900, 1800, 1900 MHz, GPRS, EDGE, Wi-Fi, blåtann 2.0.
Kamera: 2 megapiksler
Underholdning: Kamera, musikkspiller, videospiller
Pris: rundt 4900 kroner

HTC Touch

Dimensjoner: 10,0 x 5,8 x 1,4 cm, 112 gram
Skjerm: LCD, 2,8 tommer, 240 x 320 piksler, 65 000 farger
Minne: 64 MB
Kommunikasjon: GSM 900, 1800, 1900 MHz, GPRS, EDGE, Wi-Fi, blåtann 2.0.
Kamera: 2 megapiksler
Underholdning: Kamera, musikkspiller, videospiller
Pris: rundt 4900 kroner
Menysystemet til HTC Touch.
Menysystemet til HTC Touch.
Touch Flo
Touch Flo
HTC Touch har få taster.
HTC Touch har få taster.
Baksiden blir fort flekkete.
Baksiden blir fort flekkete.
Volumknappen til HTC Touch.
Volumknappen til HTC Touch.

Tidligere denne måneden lanserte HTC telefonen HTC Touch. Telefonen er den første fra HTC som sikter seg inn på forbrukermarkedet.

Touch har nesten ingen knapper, men istedet en stor trykkfølsom skjerm. Meningen er at du skal styre så godt som alt via den trykkfølsomme skjermen, og aller helst ved å bruke fingrene.

For at Touch skal bli ekstra lett å bruke, har HTC laget et eget menystem. Dette ligger oppå Windows Mobile 6, som ligger i bunnen.

Les mer om Windows Mobile 6 >>

Telefonens skjerm har en oppløsning på 240 X 320 piksler og en fargedybde på 65 000 farger. Dette er ikke de sprekeste spesifikasjonene vi har sett, men skjermen er likevel skarp.

Når telefonen er i hvilemodus, ser du HTCs frontmeny istedet for den vanlige hovedmenyen til Windows Mobile. Den nye frontmenyen er lagt opp i flere deler, hvor du blant annet finner en stor digital klokke.

Menyen viser også om du har noen nye meldinger eller ubesvarte anrop. Lenger ned på skjermen finner du en snarvei til værmeldinger. Menyen har også en knapp for å hente frem snarveier til de programmene du bruker mest.

Meny for tommelen
Det mest oppsiktsvekkende med HTCs løsning er de tredimensjonale menyene Touch Flo, som du styrer ved å dra tommelen over skjermen i forskjellige retninger. For å få frem menyene, drar du tommelen fra bunnen av skjermen og opp.

Alle valg i disse menyene er store og laget for at du skal kunne bruke tommelen til å navigere deg frem.

Den første menyen som dukker opp inneholder snarveier til blant annet e-post, SMS, nettleser, oppgaver og kalender.

Ved å dra tommelen over skjermen fra høyre til venstre eller omvendt, får du opp en egen meny med snarveier til musikkspiller, bildegalleri og videospiller.

Ved å dra tommelen horisontalt over skjermen enda en gang, får du opp en meny over de kontaktene du ringer mest. Her kan hver kontakt ha et bilde. For å ringe noen, behøver du bare å trykke på bildet.

For å fjerne 3D-menyene, behøver du bare dra tommelen fra toppen av skjermen og nedover. Vil du heller ha de originale menyene til Windows Mobile, kan du deaktivere menysystemet til HTC.

Du kan også bruke HTC Touch i horisontalt format. Men da fungerer imidlertid ikke Touch Flo-menyene. Ifølge HTCs sjef i Norge, Pål Marius Christensen, er det foreløpig uklart om dette vil fungere når HTC Touch kommer i butikkene i juli.

Selv om HTC gjerne vil du skal bruke tommelen til alle funksjoner, følger det likevel med en pekepenn til HTC Touch. Og godt er det. Å skrive SMS er nemlig akkurat like komplisert som det alltid har vært med kombinasjonen trykkfølsom skjerm og Windows Mobile. Det lille fulltastaturet på skjermen er for lite til at du vil klare å skrive meldinger med tomlene uten å skrive mye feil.

Bare Wi-Fi og EDGE
HTC Touch har, som seg hør og bør, støtte for Wi-Fi. Men ellers er ikke telefonen noen kjempe på trådløs-fronten. For dataoverføring over mobilnettet har du bare EDGE. For lokal filoverføring kan du velge mellom blåtann og USB.

Telefonen har 54 MB internminne. I tillegg følger det med et minnekort av typen MicroSD i pakken. Dette har en kapasitet på 1 GB.

Ellers finner du et to megapikslers kamera på baksiden av telefonen.

HTC Touch vil komme i butikkene i begynnelsen av juli, og vil koste rundt 4900 kroner.

I neste uke vil vi komme med en full test av HTC Touch

(Kilder: HTC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen