HTC Tattoo har apps-trøbbel

Har du en HTC Tattoo som har sluttet å laste ned applikasjoner fra Android Market? Flere har meldt om slike problemer etter en oppdatering eller tilbakestilling av telefonen.

Problemet oppstår når telefonen din laster ned en oppdatert versjon av Google Market. Det kan synes som om alt virker slik det skal, men at det er noe ved nettverksforbindelsen som fører tidsavbrudd ved nedlasting.

Men det er ikke nettverksforbindelsen din som er problemet. Problemet skyldes en bug i oppdateringen av Android Market.

Betingelser
Etter å ha forsøkt flere måter å komme rundt problemet på, endte vi med å gå inn i menyen på telefonen, åpne applikasjonsinnstillingene og slette data lagret i tilknytning til Android Market og Android Market update.

Det førte bare til at vi ikke lenger fikk startet applikasjonen i det hele tatt. I stedet kom vi til en side der vi kunne lese betingelsene for Android Market. Vi rullet opp og ned på denne siden men fant aldri noen mulighet for å godta eller avvise betingelsene.

En full tilbakestilling av telefonen løste heller ikke problemet.

Språkrøre
Siden betingelsene ligger på en norsk nettside, så slo det oss at det kanskje var denne nettsiden det var noe galt med. Vi byttet derfor språk på telefonen til engelsk, og forsøkte igjen.

Også nå kom vi til nettsiden med betingelser, men denne gang dukket det opp to store knapper vi kunne bruke for å godta eller avvise betingelsene.

Uten å ha finlest det store dokumentet med betingelser og ansvarsfraskrivelser (hvem leser vel egentlig det) valgte vi å akseptere betingelsene. Straks fikk vi tilgang til Android Market, og nå virket også nedlasting. Vi satte språkinnstillingen tilbake til norsk, og Android Market har siden virket som det skal.

Del dine råd
Før vi fant ut av problemet søkte vi på Google etter en løsning. Her fikk vi mange råd om alt fra å installere root-kits til å tilbakestille mobiltelefonen uten minnekortet montert. Ettersom rådene var på engelsk, og problemet vårt skyldtes en bug i den norskpråklige versjonen, så hadde disse rådene ikke noe for seg. Flere av de som hadde problemer kunne ikke bruke Google Market i det hele tatt, fordi telefonene deres var kjøpt på steder der telefonen ble levert uten denne løsningen.

Har du opplevd liknende problemer, eller har du andre tips som kan gjøre hverdagen lettere for andre, så er du hjertelig velkommen til å dele både frustrasjoner og glede i vårt forum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen