Dette er HTC Snap.
Sniktitt
Dette er HTC Snap. (Bilde: Alle foto: Einar Eriksen)

HTC Snap

Denne uken samlet HTC pressen til en aldri så liten titt på selskapets nye telefoner, Touch Pro 2, Diamond 2 og Snap.

HTC Snap

Dimensjoner: 11,6 x 6,1 x 1,2 cm, 119 gram
Skjerm: 2,4 tommer, 240 x 320 piksler
Teknologi:
GSM 850/900/1800/1900 MHz, super-3G, 3G, Edge.
Maskinvare: Bluetooth 2.0 med A2DP, USB 2.0, Wi-fi, AGPS
Minne: MicroSD-støtte, 256 MB i telefonen
Kameraoppløsning: 2 megapiksler
Batteri: 3G, 300 minutter taletid, 480 timer hviletid; GSM, 510 minutter taletid, 380 timer hviletid
Annet: E-post, Windows Mobile Standard 6.1.

Tilgjengelighet: Juni 2009
Pris: Ca. 3600 kroner.

HTC Snap

Snap, som for øvrig er oppfølgeren til S620, er en telefon som skiller seg fra de to andre på flere måter. For det første har den fullt qwerty-tastatur under skjermen. For det andre er ikke skjermen trykkfølsom, og kjører Windows Mobile-versjonen kalt Standard.

Utseendemessig kan Snap minne om en Blackberry-enhet, med sine runde kanter, avrundede taster og styrekula i midten av menytastene. Telefonen er dekket av et noe "sklisikkert" materiale, som gjør at du har et godt grep selv om du skulle bli klam i hendene.

Gode taster

Tastene er gode å trykke på, det være seg både bokstavtastane og navigasjonstastene. Navigasjonshjulet er heller ikke så verst. Det fungerer bra å navigere i alle retninger. Det er dog noe kronglete å trykke ned, noe du må gjøre hver gang du skal bekrefte en handling.

Snap er laget først og fremst for deg som leser mye e-post på farten. Nettopp derfor synes vi at telefonens skjerm på 2,4 tommer er i minste laget. Har du mange e-post, ville en ekstra tomme eller to gjort mye for å gi bedre oversikt over innboksen din og e-postene du skriver.

Skjermens oppløsning er på 320 x 240 piksler. Den oppleves dermed som skarp nok til å se på både bilder og hva annet du måtte ønske.

Rotete menyer

Snap kjører som nevnt Windows Mobile Standard, som ikke har støtte for trykkskjerm. Vi opplever rett og slett menyene på Snap som en smule rotete. Valgene i hovedmenyen er organisert som en liste du navigerer nedover eller oppover alt ettersom.

Ett menyvalg fyller nesten hele skjermen, og små ikoner nederst og øverst på skjermen symboliserer hvilke valg du har under på listen og hvilke du har bladd forbi. Disse små ikonene forflytter seg alt etter hvor du er i menyen, og det tok litt tid før vi klarte å beholde oversikten over hvor vi var i menyen.

Å skrive SMS og e-post med Snap er like enkelt som det er med andre Windows-mobiler med fullt tastatur.

Din indre sirkel

HTC har gitt Snap en fiffig ekstrafunksjon du ikke finner på andre telefoner foreløpig, nemlig Inner circle. Denne funksjonen lar deg forhåndsvelge fem e-postadresser du anser som de viktigste kontaktene dine.

Får du mye e-post, kan du velge at telefonen kun skal vise beskjeder fra disse fem kontaktene. Dermed slipper du å rote deg gjennom uinteressante e-poster og spam før du får svart på den viktige e-posten fra sjefen.

Inner circle-funksjonen har til og med fått en egen knapp nederst på telefonen. Ifølge HTC er det ikke utenkelig at Inner circle vil få støtte for flere enn fem kontakter senere.

Snap har også en egen knapp for å aktivere Microsoft Live Messenger.

E-post i en fei

Som en e-postmobil seg hør og bør, har Snap alt du trenger for å laste ned e-post i full fart. Super-3G gir deg gode hastigheter i byene, 3G gir deg god hastighet i byer og tettbebygde strøk, mens Edge gir deg tolerabel hastighet over nesten hele landet.

Er du innenfor trådløse soner, kan du også surfe og laste ned e-post via Wi-fi.

På baksiden har Snap et to megapikslers kamera. Kameraet starter nokså kjapt, og søkeren henger definitivt med i svingene. Ved første øyekast ser det også ut som om bildene er over gjennomsnittet gode til å være tatt med en telefon som ikke prioriterer kamera.

HTCs nye e-postmobil skal koste rundt 3700 kroner, og vil komme i butikkene rundt midten av juni.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen