Telefoner som Touch HD skal gi HTC enda større vekst. (Bilde: HTC)

HTC seiler i medvind

HTC (Hight Tech Computer)

HTC er en taiwansk mobilprodusent, som ble stiftet i 1997. I dag jobber rett rundt 5000 personer i selskapet.
Tidligere gav produsenten ut få telefoner under egen fane, og var i Norge mer kjent som Qtek. I dag kommer de aller fleste av selskapets modeller ut med HTC-logo. Unntaket er i land der operatørene "rebrander" modellene, noe som ikke er vanlig i Norge.
De siste to årene har Touch-serien herjet i mobilmarkedet. Dette er telefoner med HTCs egne Touch Flo-grensesnitt, som er spesialutviklet for å styres med fingrene.
Produsenten ble nylig den første produsenten i verden som kom med en Android-mobil: HTC G1.

I løpet av tredje kvartal fisket HTC inn et overskudd på $220 millioner (ca 1,35 milliarder kr). Til tross for at dette er et fall på 4,9 prosent i forhold til samme periode i fjor, står det svært bra til med HTC.

Fallet skyldes nemlig en forsinkelse i september-leveransene, forårsaket av kraftig uvær. Det totale overskuddet for 2008 er foreløpig på nesten $1,2 milliarder (ca 7,4 milliarder kroner), noe som er en økning på 30 prosent i forhold til 2007.

Flere flaggskip på vei

I tillegg har produsenten flaggskipsmodeller som Touch HD på vei, i tillegg til at USA-lanseringen av Touch Diamond og Touch Pro skal skje i løpet av fjerde kvartal.

At verdens første Android-mobil, HTC G1, også skal slippes løs i løpet av de neste månedene vil nok også bidra til fortsatt vekst. HTC forventer at veksten i forhold til i fjor vil fortsette enda 20 til 30 prosent før årsskiftet.

Hardere konkurranse

Samtidig som HTC spår gyldne tider, ligger heller ikke konkurrentene i hi. Med Iphone 3G, Sony Ericsson Xperia X1, Samsung I900 Omnia, Nokia 5800 Xpressmusic og LG KC910 på banen ligger det an til en knallhard kamp for alle produsentene. I tillegg kommer RIM også med sin første trykkskjermtelefon: Blackberry Storm.

(Kilde: Informationweek.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen