HTC satser på nettskyen

Kjøper opp synkroniseringsselskapet Dashwire.

HTC annonserer at vil kjøpe opp det amerikanske nettsky-selskapet Dashwire for 18,5 millioner dollar. Nå lover de å satse enda mer på trådløs synkronisering via nettet.

Vil utvidde tilbudet

Dashwire er kjent for å tilby en rekke nettsky-relaterte tjenester. En av de er Dashworks, et synkroniseringstjeneste som går på tvers av plattformer som Android, Symbian, BlackBerry og Windows Mobile.

I sin pressemelding skriver HTC at nettskyen er nøkkelen til å kunne levere tjenester som alltid er tilkoblede til deres kunder:

- Folk vil ha tilgang til alt av deres viktige data uansett hvor de er, eller hvilken plattform de bruker. Med Dashwires nye synkroniseringstjeneste og deres erfaring med nettskyene får vi en styrket evnen vår til å tilby slike tjenester, forteller HTCs produksjonssjef Fred Liu i en uttalelse.

Oppkjøpet fant sted på fredag, få dager etter at Apple slapp sin egen nettsky-tjeneste iCloud for utviklere.

Skjult motiv?

Selv om HTC sier de vil styrke deres nettsky-tjenester, spekulerer blant annet Boy Genius Report om oppkjøpet også hadde noe å gjøre med Dashwires solide patent-portfølje. Med tanke på hvor mange patentkrangler det er om dagen kan det være et lur idé å samle opp så mange patenter som mulig, slik at de ikke ender opp i enda en krangel med Apple.

Les også: HTC anker patentsaken mot Apple

Kilder: Cnet, Boy Genius Report)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen