TEST: HTC S740
Test

HTC S740

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 11,6 x 4,3 x 1,6 cm
Vekt: 140 gram
Snarveistaster: Kamera, Profiler, Oppgavebehandling
Uttak: ExtUSB (Mini-USB)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Windows Mobile 6.1
Menyvisning: Rutenett og lister
Skjerm: 2,4", 240 x 320 punkter, 65K farger
Pris: ca. 3700 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stilig utseende
 – Fulltastatur, gode taster
 – God kvalitetsfølelse

dsad
 – Kun en eneste tilkobling
 – Skjemen har lett for å få riper.

HTC S740 er det nyeste tilskuddet til HTCs portefølje, og oppfølgeren til den populære HTC S730. Telefonen kan minne om HTC Touch Pro, men den mangler trykkskjerm og er dermed i en annen klasse enn Touch-telefonene. S740 har et fullt tastatur, i tillegg til nummertaster under skjermen.

Ligner en fjernkontroll

S740 er smal og ligger godt i hånden.
S740 er smal og ligger godt i hånden.
Telefonen er solid bygd.
Telefonen er solid bygd.
Knappene er meget gode.
Knappene er meget gode.
Fulltastaturet er også bra.
Fulltastaturet er også bra.

Formen til S740 minner ganske mye om en fjernkontroll. På grunn av det utskyvbare tastaturet er telefonen omtrent like tykk som Touch Pro, men er mye smalere og høyere. Størrelsen på telefonen er faktisk ganske grei og telefonen er meget god å holde.

Kvalitetsfølelsen er topp. Forsiden av telefonen har en metallramme som er dekket av blank plast, og den har et bakdeksel i gummiaktig plast. Telefonen er godt satt sammen og vi har ikke merket noe til slark eller knirkelyder. Skyvemekanismen føles solid og fin.

Det er verdt å merke seg at skjermen til S740 er laget i samme materiale som skjermene på Touch-serien, og derfor har like lett for å bli oppripet.

Gode taster

De doble tastaturene til S740 gjør det til en drøm å skrive meldinger. Fulltastaturet har store taster, og plassen er utnyttet godt. Tastene reagerer godt på trykk og de lager nesten ikke lyd når du skriver. S740 egner seg altså godt for deg som vil ha en telefon du kan bruke til å skrive mye tekst.

Tastaturet har ikke egne taster for tall eller bokstavene æ, ø og å. Du slipper allikevel å grave for mye for å finne frem til disse. Noen av tastene på tastaturet er merket med grønne tall, bokstaver og tegn. Her finner tall og de norske bokstavene. Ved å trykke "fn"-tasten først aktiviserer du de grønne symbolene.

Funksjons- og nummertastene på fremsiden av telefonen er store og veldig gode å bruke. Tastene for å svare og å legge på er ikke så store, men de er imidlertid uthevet som gjør at også disse er greie å bruke. Femveistasten er også uthevet og god i bruk.

Skjerm

Skjermen til S740 er med sine 2,4 tommer litt mindre enn skjermene på HTC Diamond og HTC Touch Pro. Den viser gode og skarpe bilder i opptil 65000 farger med en oppløsning på 240 x 320 piksler. Dette er så og si den samme skjermen som på HTC S730.

Telefonen har en funksjon som gjør at den automatisk justerer lysstyrken i skjermen etter omgivelsene, noe som gjør at du sparer en del batteritid samtidig som du kan tyde skjermen bedre i dagslys.

Det nye skallet er meget praktisk.
Det nye skallet er meget praktisk.

Menyer

S740 har ikke Touch Flo 3D-menyene du finner i selskapets nye Touch-modeller, men bruker et annet sett med menyer til å dekke over Windows Mobile. Dette menysystemet er vi godt fornøyde med. De viktigste funksjonene ligger lett tilgjengelig i hovedskjermen. Du bruker femveistasten til å bla i opp og ned menyvalgene, og disse viser den mest vesentlige informasjonen.

Menyene kan minne om den aktive hvilemodusen vi finner på nyere Symbian-telefoner. Forskjellen er at på S740 er menyen enda mer omfattende og det gjør telefonen mye lettere å bruke.

I menyene finner du egne snarveier for klokke, avtaler, anrop, meldinger, e-post, været, internett, musikk og innstillinger. Det meste du trenger er altså kun få tastetrykk unna.

Hurtigmenyen når telefonen åpnes.
Hurtigmenyen når telefonen åpnes.
De kjente Windows-menyene ligger i bunn.
De kjente Windows-menyene ligger i bunn.

Når du skyver ut fulltastaturet får du opp en hurtigmeny for å skrive en ny melding, sende e-post eller chatte.

Et kjent fenomen på tidligere HTC-telefoner har vært at telefonene ikke har vært så godt skikket til å vise menyene i breddeformat. Med de nye menyene til S740 er ikke dette noe problem, de fungerer like bra i bredden som i høyden.

Det er verdt å merke seg at de nye menyene kun omfatter de funksjonene du finner i hovedskjermbildet. Skal du åpne andre programmer enn de som ligger her gjøres dette i et standard Windows-brukergrensesnitt.

Når det kommer til ytelse jobber S740 mye raskere enn sin forgjenger. Telefonen har et arbeidsminne på 256 MB som operativsystemet benytter seg av for å kjøre programmer. De fleste oppgaver utfører telefonen uten å nøle. Skal du åpne store filer eller utføre tyngre oppgaver vil telefonen naturlig nok bruke noen sekunder, men vi opplever ikke telefonen som treg.

Eneste utgang på telefonen.
Eneste utgang på telefonen.
Av- og påknappen og volumtastene.
Av- og påknappen og volumtastene.
Ny vri.
Ny vri.

Upraktisk

S740 er utstyrt med er en Mini-USB-tilkobling i bunnen. Dette er HTCs egne variant av USB-kontakten, som kan brukes til både lading, datatilkobling og hodesettet. Dette kan være litt uheldig, for eksempel når du har telefonen koblet til en PC eller lader og ikke kan bruke hodesettet samtidig.

På toppen av telefonen finner du av- og på-knappen. Denne brukes også til å slå på tastelåsen samt å velge hvilken lydprofil du vil bruke. Den slår ikke av skjermen slik som den gjør på Diamond og Touch Pro.

Øverst på telefonens venstre side ligger volumknappen og på motsatt side finner du knappen for å starte kameraet.

Når S740 er åpen får du tilgang til en luke bak hvor SIM-kortet og minnekortet befinner seg. Du trenger altså i utgangspunktet aldri å ta ut batteriet på denne telefonen. Skal du ha tilgang til minnekortet så ligger dette under SIM-kortet. Siden telefonen slår seg av dersom du tar utav SIM-kortet er det med andre ord ikke mulig å bytte minnekort mens telefonen er slått på.

Innholdet i pakken er i knappeste laget.
Innholdet i pakken er i knappeste laget.

Knapt med innhold

Vi savner et minnekort og en overgang til 3,5 mm minijack i pakken til S740.

  • HTC S740
  • Batteri
  • Håndfrisett
  • Lader
  • USB-kabel
  • CD-er med programvare og brukermanual

HTC S740 med abonnement

HTC S740

HTC S740 med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen