HTC S310

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 11 x 4,7 x 1,9 cm
Vekt: 105 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2,0 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: USB
Pris: ca. 3000 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

HTC er et ukjent merkenavn for mange, så vi skal ta en rask oppsummering: De har lenge produsert telefoner med Windows som operativsystem. Telefonene ble tidligere solgt under forskjellige navn, som Qtek og I-Mate. Mange av HTCs produkter ble også solgt med en operatørs merkenavn, som Vodaphone og T-Mobile.

Nå har HTC imidlertid bestemt seg for å selge produktene under sitt eget navn, så du kan sannsynligvis stryke Qtek og I-Mate fra hukommelsen til fordel for HTC. Er du tilhenger av Windows-baserte telefoner, er jo ordtaket "Kjært barn har mange navn" nærliggende.

HTC S310 er en mobiltelefon i klassisk format. Den skiller seg ikke ut i hverken størrelse, form eller vekt sammenlignet med "vanlige" telefoner fra andre merker. Faktisk er S310 en ganske så hendig telefon, den tilhører ikke de nye supertynne telefonene, men er absolutt ingen overvektig murstein. Den eneste negative kommentaren vi har fått på designet, er at noen synes den blir litt for rund og glatt.

Talltastene er forholdsvis store, og har tydelig skrift. S310 er også utstyrt med en fireveis piltast med en valg-tast i midten. Selve piltasten sitter ganske forhøyet, noe som gjør den enkel å bruke. Til gjengjeld er det også fort gjort å trykke på pil-tasten når du egentlig skal trykke inn valg-tasten eller 2-tallet.

Klikk for større bilder

Kameratasten og av/på-tasten sitter litt dumt plassert på motsatt side av volumtastene. Dette gjør det litt for enkelt å begynne å justere volumet hvis du for eksempel skal endre profil eller skru på tastelåsen. Heldigvis kan du også aktivere tastelåsen ved å holde inne den røde legg-på-tasten et sekund eller to.

Ellers fungerer tastene nokså bra, men de som skriver mye meldinger kan nok synes at tastaturet er litt slarkete.

På baksiden av telefonen finner vi kameralinsen og uttak for ekstern antenne. Kameralinsen er forøvrig ubeskyttet. I bunnen av telefonen finner vi én enkelt kontakt, en USB-kontakt som brukes både til lading, tilkobling av håndfri og datakabel.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 65 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
OS: Windows Mobile 5.0
Meny: Rutenett
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: 5.1.195 (Build 14955.2.3.0)

Slik vurderer vi

Ingen super-skjerm
Mange Windows-baserte telefoner har store trykkfølsomme skjermer. På grunn av sitt hendige format, er det ikke plass til noen ekstravagant skjerm på S310.

Selv om fargedybden ikke imponerer når vi ser på spesifikasjonene, har skjermen allikevel friske og fine farger. Skjermen kunne derimot vært større og hatt høyere oppløsning. Da hadde du fått en skarpere skjerm med plass til mer informasjon.

Hvorfor Windows på mobilen?
Windows på mobiltelefonen har sine fordeler. Gjenkjennelsesfaktoren er høy for de av oss som bruker PC. Systemet er kraftig og har gode muligheter for å installere tilleggsprogrammer. Du kan kjøre mange programmer samtidig, og veksler enkelt mellom de forskjellige programmene ved hjelp av Task Manager.

Problemet er bare at andre produsenter ligger flere hakk foran når det gjelder å utvikle brukervennlige menyer.

S310 kjører Windows Mobile 5, som ble lansert for halvannet år siden. I mellomtiden har andre produsenter rukket å oppdatere sine menysystemer både én og to ganger, noe som gjør at S310 virker litt utdatert menymessig. Blant annet burde menyen blitt oppdatert med nye ikoner for å friske opp litt. Det skorter av og til litt på logikken, og man ender opp med å måtte trykke mange ganger for å utføre enkle valg.

Over nyttår kommer neste versjon av Windows for mobile enheter, da kan situasjonen fort endre seg.

Startbilde, SMS-funksjon og nummerinntasting.

Inntil videre er det imidlertid Windows Mobile 5 som gjelder, og noen plusspoeng kan vi dog notere. Blant annet er den forholdsvis kjapp i responsen. Kun unntaksvis henger den igjen et sekund eller to når du skal bla i menyen.

En annen hendig funksjon er nummerinntastingen. Når du begynner å taste inn et nummer, kommer telefonen selv frem med forslag på hvilket nummer du ønsker å ringe, slik du se på bildet til venstre ovenfor.

Den velkjente Start-menyen har ikke funnet veien inn i S310. Når du trykker på Start, kommer du inn i en ikon-basert meny slik du ser på skjermskuddene vi har tatt. Selve menyen bærer preg av å være noe utdatert, og burde vært oppdatert med friskere ikoner.

Anropsloggen, som du ser bilde av lenger nedenfor, er av typen som samler inngående, utgående og ubesvarte anrop i én liste. Vi synes dette er praktisk, men det kunne med fordel vært lettere å skille mellom de forskjellige typene anrop.

Som du skjønner er vi altså ikke overbevist. Vel kan noen synes det er kjekt å skryte av å ha Windows på mobilen. De mer objektive og saklige argumentene er det derimot lengre mellom, i praksis finnes det alternativer som fungerer bedre.

HTC S310 med abonnement

HTC S310

HTC S310 med abonnement

HTC S310

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen