Test
P4370 er en rimelig Windows Mobile-telefon. (Bilde: Marius S. Eltervåg (Alle foto))

HTC P3470

Det har blitt stadig billigere med GPS på mobilen. HTC har ledet an i utviklingen, og nå slipper de sin hittil rimeligste modell - HTC P3470 "Pharos". Dette er en smarttelefon med Windows Mobile som ikke koster mer enn 3300 kroner.

Design og brukervennlighet

Form: PDA/Trykkskjerm
Størrelse:
10,8 x 5,8 x 1,57 cm
Vekt: 122 gram
Skjerm: 2,8 tommer
Snarveistaster: Kamera, volum
Uttak: Mini-USB
Kortplass: MicroSD (1 GB medfølger)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Windows Mobile 6.0 Professional
Meny: Rutenett/faner/lister
Skjerm: TFT, 2.8 tommer, 65 000 farger, 240 x 320 punkter
Firmware: 1.11.409.1 NOR
Pris: ca 3300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stor og god skjerm
 – Fornuftig størrelse
dsad
 – Minnekortet er under batteriet
 – Hodesett og datakabel bruker samme inngang

Da vi åpnet esken med P3470 ble vi positivt overrasket, og synes den ser både penere og mindre plastikkaktig ut enn den gjør på pressebildene.

Det finnes ikke vanlige nummertaster.
Det finnes ikke vanlige nummertaster.
Telefonen kjører Windows Mobile Professional.
Telefonen kjører Windows Mobile Professional.
Mappesystemet minner om vanlig PC-Windows.
Slik ser mappesystemet ut.
Touch Flo har store ikoner for fingernavigasjon.
Menysystemet har store ikoner for fingernavigasjon.
Ikonene i programutvalget er også fingervennlige.
Ikonene i programutvalget er også fingervennlige.
Qwerty-tastaturet er laget for pekepenn.
Qwerty-tastaturet er for lite for de fleste tomler.

God kvalitet

Det er ingenting å utsette på kvalitetsfølelsen P3470 gir deg. Telefonen ligger godt i hånden, er bygget i solide materialer og kjennes generelt ikke "billig" ut. Fri for ulyder er den også.

Telefonen har en lommevennlig størrelse, og vekten på 122 gram er heller ikke urimelig når vi sammenligner med andre smarttelefoner.

Skjermen i telefonen har en relativt voksen størrelse på 2,8 tommer, og har et skarpt bilde med friske farger. Å se gjennom bilder eller videoklipp er ikke noen lidelse, med andre ord.

Trykkskjerm

P3470 har fått en såkalt PDA-design, noe som betyr at den ikke har fått vanlige nummertaster. Istedenfor styrer du det meste fra skjermen.

Savnet etter vanlige taster er absolutt til stede, men det hjelper godt på at du kan bruke tomlene og trykke direkte på skjermen, og ikke er tvunget til å bruke den medfølgende pekepennen.

Helt fri for taster er telefonen ikke. Under skjermen finner du blant annet en egen knapp for å få opp startmenyen, sammen med de vanlige valg- og telefontastene.

I tillegg har P3470 fått et rullehjul som brukes til å bla i menyene med, noe som gjør det lettere å navigere med en hånd. Du kan også trykke rullehjulet ned i alle himmelretninger for å bruke det på samme måte som vanlige piltaster.

Windows Mobile

HTC P3470 har fått Microsofts operativsystem for trykkfølsomme skjermer: Windows Mobile Professional.

Windows Mobile er blant de vanskeligste operativsystemene å sette seg inn i, men er til gjengjeld også det mest funksjonsrike. Blant annet liker vi mappesystemet, som lar deg organisere innholdet på telefonen på omtrent samme måte som du ville gjort på en Windows-PC.

Når du først har lært deg hvordan saker og ting fungerer, vil du fort sette pris på alle mulighetene som følger med Windows Mobile.

Enkelt å bruke tomlene

I liket med de fleste HTC-telefoner, har produsenten også denne gangen maskert deler av de vanlige Windows Mobile-menyene egne løsninger.

Noe av det beste med HTC-menyene er å er at du kan bruke fingrene, slik at du slipper å dra frem pekepennen hver gang du skal gjøre noe. Blant annet har du tilgang til en praktisk snarveismeny direkte fra skrivebordet når telefonen er i hvilemodus. Alle snarveiene består av store ikoner, slik at du ikke bommer selv om du har store tomler.

I snarveismenyen kan du enkelt bla deg til forskjellige telefoninnstillinger, meldingsinnboks, værmelding og lignende, i tillegg til at du kan legge til en liste med favorittprogrammer og kontakter du ringer ofte.

Du greier deg ikke helt uten pekepennen.
Du greier deg ikke helt uten pekepennen.
Mini-USB er fine greier.
Mini-USB er fine greier - men ikke til musikk.
Klikk for større bilder.
Minnekortet sitter under batteriet.

Ikke kast pekepennen

Til tross for gode snarveismenyer må du belage deg på å dra frem pekepennen straks du skal begynne å bla i kontaktlisten, redigere kalenderen eller bruke andre funksjoner som krever presisjon.

Det skjermbaserte qwerty-tastaturet er også noe masete å bruke uten pekepenn, ettersom det er begrenset hvor store tasteikonene kan være når du skal ha hele alfabetet på plass i en 2,8-tommers skjerm.

Telefonen er ellers kjapp i responsen, slik at du slipper kjedelige forsinkelser og hakking når du navigerer i menyene eller åpner programmer.

Mini-USB for alt

På undersiden av P3470 finner du en utgang for mini-USB. Denne brukes både når du skal lade batteriet og når du skal koble telefonen sammen med en datamaskin. Vi setter pris på at HTC følger standarden her, og ikke gjør lading og dataoverføring mer komplisert enn det trenger å være.

Det er imidlertid ikke like praktisk at også hodesettet bruker Mini-USB-utgangen. For det første kan du ikke høre på musikk eller bruke håndfri mens telefonen lades, og for det andre kan du ikke bruke favoritthodesettet ditt, som mest sannsynlig trenger en 3,5 mm minijack-utgang.

En annen ulempe med designen i P3470 er at sporet for minnekort er plassert under batteriet. Dette er en dårlig løsning i disse dager, og gjør at du må slå av telefonen hver gang du skal bytte minnekort eller vil overføre data via en kortleser.

Du får med det du trenger

En salgspakke inneholder som kjent mer enn en telefon. I esken til P3470 finner du følgende snacks å boltre deg i:

Du får med en grei dose tilbehør.
Du får med en grei dose tilbehør.
  • Lader
  • Øreplugger/håndfri
  • USB-kabel
  • Minnekort på 1 GB
  • Bæreveske
  • GPS-programvare fra TomTom
  • Synkroniseringsprogramvare for Windows
  • Brukermanual

HTC P3470 med abonnement

HTC P3470

HTC P3470 med abonnement   Les mer »

HTC P3470   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen