Test

HTC P3300

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,8 x 5,8 x 1,7 cm
Vekt: 130 gram
Form: PDA
Skjerm: 2,8 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera, stemmestyring
Kamera: Ja
Uttak: Mini-USB
Pris: ca. 5000 kroner (klasse G)

Slik vurderer vi

P3300 sett forfra

Her er GPS-funksjonen i bruk
Baksiden er helt slett med unntak av speil, kamera og uttak for ekstern GPS-antenne

HTC P3300 er en tilnærmet komplett utstyrt PDA-telefon som også skjuler en GPS-mottaker under panseret. Størrelsemessig er den på linje med mange andre PDA-telefoner, ok den er faktisk et lite hakk mindre enn HTC P3600 selv om det kanskje ikke virker slik, den er bare ikke like rund i kantene. Med andre ord er den hakket større enn en vanlig mobiltelefon.

Sammenlignet med for eksempel Nokia N93i, som går for å være en klumpete sak, er faktisk P3300 større i alle retninger. Allikevel er ikke størrelsen noen hemsko. Her har HTC nemlig laget en telefon som fremstår ganske så smekker, og på tross av målene er det faktisk ikke noe stort problem å gå med telefonen i bukselommen.

Vekten på 130 gram gjør at det derimot ikke er like behagelig å gå med P3300 i skjortelommen.

P3300 fremstår som en telefon med gedigen byggekvalitet, du får nesten inntrykk av at telefonen er laget i metall. Faktisk var designet og kvalitetsfølelse noe folk bemerket når de fikk holde P3300 i hånden.

Funksjonelle taster
Fronten på P3300 er for det meste dekket av en stor, berøringsfølsom skjerm. Heldigvis har HTC funnet plass til noen utvalgte knapper nederst på telefonen.

Du har egne taster for å ringe og legge på, menytaster, OK-tast og snarveistaster til Windows-menyen, GPS-funksjonen og nettleseren.

Når du skal navigere i menyene kan du velge mellom et rullehjul som brukes til å bla opp og ned, eller en kule som du både kan rulle i alle retninger og trykke inn.

Kvaliteten på rullehjulet trekker ned kvalitetsfølelsen. Rullehjulet både ser og føles ut som billig forkrommet plast, men selv om det er litt i løseste laget, fungerer det heldigvis bra med tydelige klikk når du ruller rundt.

Kulen, som forøvrig lyser neon-blått når du bruker den, er på sin side trinnløs. Den er forsåvidt behagelig å bruke, men det er fort gjort å være litt upresis hvis du ikke følger med.

Mangelen på et vanlig talltastatur gjør at du stort sett må bruke begge hender for å betjene P3300. I praksis er det kun når du skal ringe og blir oppringt at det holder med én hånd.

Mer tekno-dings enn vanlig mobil
P3300 kan friste med en stor skjerm på hele 2,8 tommer. Selv om oppløsningen ikke er noe å hoppe i taket for, er den godt egnet til fremvisning av dokumenter, flittig kalenderbruk og navigering med den integrerte GPS-mottakeren. Skjermen er også trykkfølsom, og i mangel av vanlig tastatur brukes skjermen til å trykke inn tekst.

Dessverre har du kun ett alternativ i forhold til innskriving av tekst, nemlig et virtuelt QWERTY-tastatur nederst på skjermen. Vi skulle ønske vi også kunne velge mellom håndskriftgjennkjenning og et talltastatur for T9-skriving, slik at vi kunne skrevet en SMS med tommelen. Nye telefoner som LGs Prada er vesentlig bedre å betjene med fingerene. Den bruker i motsetning til andre telefoner med berøringsfølsom skjerm varme, og ikke trykk, for å registrere at du trykker på telefonen

Det er heller ikke heldig at telefonen plutselig bruker to-tre sekunder før den får med seg at du har trykket på en bokstav. Da tror du gjerne at trykket ikke ble registrert og trykker en gang til, før begge bokstavene plutselig dukker opp.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 65 536 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Windows Mobile 5.0
Meny: Windows
Tekst: Tastatur på skjerm
Firmware: 5.1.342 (Build 15096.3.0.0)

Slik vurderer vi
Skjermen er stor og dekker det meste av enheten på typisk PDA-vis
P3300 bruker en standard MiniUSB-port for lading og dataoverføring

Hvis du sitter i et transportmiddel i bevegelse, det være seg til lands, til sjøs eller i luften, kreves det intens konsentrasjon for å skrive inn tekst. Med norsk veistandard sitter du derfor ikke og skriver de lengste dokumentene i bilen eller på bussen.

Med Windows på mobilen har du et kraftig operativsystem til rådighet. P3300 leveres med en komplett programpakke, men skulle du ha behov for det finnes det et rikt utvalg av programmer for nedlasting.

Det kan være verdt å merke seg at P3300 er en av de siste modellene som kommer med versjon 5 av Windows Mobile. I løpet av våren kommer de første modellene basert på Windows Mobile 6.0 i butikkene

Hvis du bruker P3300 som din primære mobiltelefon, og ikke bare som en planlegger og navigator, er Windows Mobile 5 fortsatt ikke perfekt. Det er en god del småfeil og tungvinte løsninger som er irriterende hvis du bruker telefonen mye.

For eksempel hakker lyden hvis du velger en mp3-snutt som meldingstone. Har du aktivert vibrasjon, og for eksempel mottar en tekstmelding, fortsetter telefonen å vibrere noen sekunder selv om du har trykket på skjermen og åpnet tekstmeldingen.

I motsetning til de fleste andre telefoner må du taste PIN-koden på nytt når du skrur av flymodus. Tungvindt.

Som en liten PC fungerer altså P3300 bra, men som mobiltelefon er det fortsatt et stykke igjen før vi er fornøyd med menyene.

HTC P3300 med abonnement

HTC P3300

HTC P3300 med abonnement   Les mer »

HTC P3300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen