HTC øker mest

Årets andre kvartal er over for denne gang, og mens noen mobilprodusenter kan se tilbake på en periode med vekst, ser andre tilbake på en tid med nedgang.

Godt for de smarte

Markedet for smarttelefoner blomstrer for tiden, og det vises godt på resultatene fra mobilprodusentene. HTC var nemlig den produsenten som kan vise til størst vekst siden samme kvartal i fjor, nemlig hele 80 prosent, skriver Mobil.se.

På andreplass ligger Apple, med drøye 61 prosents økning. På tredjeplass kommer kanadiske RIM med nesten 44 prosents økning. Om man definerer de tidligere Iphone-variantene som smarttelefoner, kan man trygt si at det er produsentene av kun smarttelefoner som er de store vinnerne i denne oppsummeringen.

Lenger ned på listen kommer mobilprodusentene som selger både smarte og dumme mobiltelefoner. Øverst blant disse ligger Samsung med en økning i volumet på 22 prosent. Deretter følger Nokia, som har en økning på 7,7 prosent. Nederst på listen over de med positivt resultat ligger LG, med en volumøkning på 2,7 prosent.

Både Sony Ericsson og Motorola ligger i minus sammenliknet med salgsvolumet på samme tid i fjor. Sony Ericsson har gått ned drøyt 20 prosent, mens Motorola har et volumtap på hele 44 prosent.

Bedre på smartmarkedet

Nokia gjør det definitivt bedre på smarttelefonmarkedet enn på markedet generelt. I løpet av det siste året har finnene solgt 42 prosent flere smarttelefoner. I antall solgte telefoner tilsvarer dette 24 millioner stykker.

Les også: – Nokia trenger flere finner

Blackberry har solgt 11,2 millioner enheter i samme periode, mens Motorola kan skilte med 2,7 millioner solgte smarttelefoner.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen