HTC MTeoR

Se større versjon og flere bilder
(Alle foto: Marius Valle)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 11,24 x 4,9 x 1,48 cm
Vekt: 120 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera, talekommando
Kamera: Ja
Uttak: mini-USB (hybrid), antenne
Pris: ca. 4500 kroner

Slik vurderer vi

HTCs nye mobiltelefon Mteor er i følge produsenten selv en aldri så liten verdensnyhet. Det er faktisk den første telefonen utstyrt med operativsystemet Windows Mobile 5.0 for Smartphones som har 3G.

Designen til denne telefonen er tradisjonell. Skallet er laget i en salig blanding av metall og plast, og telefonen føles solid.

Faktisk så finnes det ikke antydning til knirking, kanking eller slark noe sted.

Mteors tastestett er fornuftig utformet. Det er godt med luft mellom nummertastene, og de er store noktil at du kan taste i vei selv med store fingre. Menytastene er vel så gode som nummertastene.

På venstre side av telefonen finner du et navigasjonshjul som gjør det enkelt å bla seg igjennom menyer. Dette fungerer omtrent likt som på Sony Ericsson M600i og P900i.

Mteor er veldig høy for en mobiltelefon, og heller ikke spesielt lett. Til gjengjeld er den ganske tynn. Du burde uansett ikke få problemer med å finne lommeplass til telefonen.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 65 536 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
OS: Windows Mobile 5.0
Meny: Rutenett
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: 5.1.195 (Build 14955.2.3.0)

Slik vurderer vi

God skjerm
Mteor er i motsetning til en del andre Windows-baserte telefoner ikke utstyrt med trykkfølsom skjerm.

Mteors skjerm er stor og klar. 240 x 320 piksler fordelt utover 2,2 tommer sørger for at du får et sylskarpt skjermbilde.

Skjermen har "bare" 65 000 farger, men på så små skjermer som dette har det ingen verdens ting å si.

Hvorfor Windows på mobilen?
Windows på mobiltelefonen har sine fordeler. Om du bruker en PC med Windows, vil du raskt kjenne deg igjen i menyene. I tillegg kan du kjøre mange programmer samtidig, og enkelt veksle mellom de forskjellige programmene ved hjelp av Task Manager.

Dessverre henger Microsoft etter på brukervennlighet.

Mteor kjører Windows Mobile 5, som er ett og et halvt år gammelt. Siden den gang har konkurrentene opptarert sine menyer flere ganger, noe som får Windows Mobile til å fremstå som utdatert.

Dessuten er menysystemet litt ulogisk lagt opp, og det må mange tastetrykk til for å få ting gjort. Å for eksempel stille vekkerklokken tar ulidelig mange tastetrykk. Det går heller ikke an å veksle mellom åpne programmer på en smart måte, slik som du kan på Series 60. Når du skal lukke et program, må du hente frem oppgavebehandleren og avslutte derfra.

Oppgavebehandleren kan gis en egen snarveistast, men vi skulle heller ønske oss en smartere og enklere måte å veksle mellom programmer.

Se større versjon og flere bilder     Se større versjon og flere bilder     Se større versjon og flere bilder
Klikk for større bilder

Nå skal vi imidlertid ikke påstå at alt bare er sorgen. Mteor er for eksemel kjapp i frasparket, og du slipper å vente på at ting skal skje. Det tar riktignok et lite sekund eller to å åpne programmer, men når de kjører i bakgrunnen hentes de fram på et øyeblikk.

Inntasting av telefonnumre er også løst på en snedig måte. Når du begynner å taste nummeret, vil telefonen foreslå hvilken kontakt du leter etter. Det spiller ingen rolle om du taster inn nummeret eller "skriver" bokstaver.

I anropsloggen samles både innkommende, utgående og ubesvarte anrop i en og samme liste. Veldig greit og oversiktlig, siden du slipper å åpne ett valg for hver anropstype.

Menyene burde likevel fått friskere ikoner. Dessverre for HTC er det Microsoft selv som bestemmer hvordan ting skal se ut. Dermed blir det traust i forhold til Nokias Series 60-telefon, hvor produsenten selv kan tilpasse menyene til hver telefon.

Alt i alt fungerer Windows Mobile greit på Mteor, men det er også en del å utsette på dette operativsystemet. Det er langt fra umulig å venne seg til, men nettopp det at du må tilvennes er i seg selv et ankepunkt. Vi mener Series 60, UiQ og Palm OS er mye enklere menysystemer som er mer intuitive å bruke.

HTC MTeoR med abonnement

HTC MTeoR

HTC MTeoR med abonnement

HTC MTeoR

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen