HTC Leo får kapasitiv flertrykkskjerm

Det har nylig dukket opp en video som viser HTC Leo i bruk. Videoen avslører en rekke interessante detaljer. 

Se videoen nederst i saken

For eksempel kommer det helt tydelig frem i videoen at mobilen har kapasitiv trykkskjerm. Det vil si at den reagerer på berøring, og at du ikke trenger å presse hardt på skjermen for å få respons. På videoen ser det nemlig ut som fingrene glir lekende lett over skjermen, og får full respons på dette. 

Tidligere telefoner med Windows Mobile har kun hatt resistive trykkskjermer, som erfaringsmessig har gitt mindre respons på fingertrykk enn kapasitive skjermer. Det ser ut som vi ikke trenger å vente på Windows Mobile 7 før skjermene i Windows-telefoner reagerer på fingrenes kapasitans.

Flertrykkskjerm

Videoen viser også at skjermen i Leo reagerer på at du berører flere punkter på skjermen samtidig, og en funksjon i galleriet gjør at du kan zoome i bildene og videoene(!) dine.

Det mest imponerende er likevel at fingrene i videoen blar og zoomer i videoer og bilder helt uten at telefonen hakker, til tross for at skjermen skal ha en høy oppløsning på 800 x 480 piksler og at slike handlinger krever svært mye av maskinvaren.

Endelig skjer det noe

Leo skal nemlig ha et Qualcomm Snapdragon-brikkesett med en prosessorhastighet på hele 1 GHz. Videoen viser tydelig at dette har noe for seg. 

Alt tyder på at HTC har jobbet med å implementere denne prosessoren samtidig som de i lang tid kun har lansert telefoner med Qualcomm MSM7201A-prosessoren med 528 MHz klokkehastighet. 

Nå ser det imidlertid ut som ingeniørene i HTC har kommet langt, og tiden med en heftigere prosessor fra HTC begynner å nærme seg.

(Kilde: Youtube)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen