HTC lanserer ny Touch Cruise

HTC lanserer ny Touch Cruise

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HTC Touch Cruise 2

Dimensjoner: 10.2 x 5,35 x 1,45 cm, 103 gram
Skjerm: 2,8 tommer, 240 x 320 piksler, trykkfølsom
Teknologi:
HSDPA (super-3G), UMTS (3G), Edge
Maskinvare: AGPS, Bluetooth 2.0 + EDR, Wi-fi 802.11b/g
Operativsystem: Windows Mobile 6.1 med Touch Flo 3D
Minne: 512 MB ROM, 256 MB RAM, Micro-SD
Kameraoppløsning: 3,2 megapiksler, fast fokus
Batteri: 1100 mAh

Tilgjegelighet: Februar
Kameraet sitter på baksiden.
Kameraet sitter på baksiden.

HTC har lansert oppfølgeren til Touch Cruise. Nykommeren heter Touch Cruise. Og det er ingen skrivefeil. Navnet er det samme. For enkelhets skyld kaller vi den bare Touch Cruise 2.

Cruise 2 er tidligere lekket, da under kodenavnet Iolite. I likhet med den første Cruise-telefonen er det GPS som står i fokus.

Tomtom-navigasjon

Cruise 2 har navigasjonsprogrmvare fra Tomtom installert. På utgaven du får kjøpt i Norge følger det med kart over skandinavia. GPS-en er av typen AGPS, slik at den også henter informasjon fra mobilnettet om hvor du befinner deg. Det gjør at du for eksempel kan få posisjon innendørs.

Telefonen har også fått en forseggjort geomerkingsfunksjon kalt Footprints. Det vil si at du kan lagre lokasjonsinformasjon i bildene du tar med telefonen, men også at du kan legge til notater, lydopptak og annet til bildene. Dette gjør at du kan lagre mye informasjon om stedene du har vært. HTC selv kaller det for postkort, og mener at du kan bruke Footprints til å dokumentere for eksempel ferieturer.

Men det spørs om du har lyst til det, med tanke på at kameraet tilbyr 3,2 megapikslers oppløsning uten autofokus eller kameralys.

GPS, Wi-fi, super-3G

Den nye Windows Mobile 6.1-telefonen har for øvrig det meste de fleste trenger av teknologi. Foruten GPS har den også Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nettverk, og dessuten super-3G med nedlastingshastigheter på inntil 7,2 Mbps.

Cruise 2 mangler et vanlig tastatur, og har derfor kun trykkskjerm. Denne skjermen er 2,8 tommer stor, og har 240 x 320 pikslers oppløsning. Det gjør at den er betraktelig mindre skarp enn på for eksempel HTC Touch Diamond, som har fire ganger høyere oppløsning.

Ingen minijack

Telefonen kan brukes som musikkspiller, siden den har støtte for Micro-SD-minnekort. Dessverre mangler det utgang for 3,5 mm minijack, så skal du bruke egne hodesett må du ha en overgang fra HTCs Ext-USB-tilkobling.

HTC har utstyrt Cruise 2 med et batteri på 1100 mAh som skal gi en taletid på inntil 6,6 timer, eller en hviletid på inntil 14 døgn.

Telefonen kommer i salg i løpet av februar måned. Prisen er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen