HTC lanserer Explorer

Dette er en rimelig Android-telefon med utskiftbare deksler.

HTC Explorer skal være en ny rimelig Android-telefon med utskiftbare deksler.
HTC Explorer skal være en ny rimelig Android-telefon med utskiftbare deksler.

Spesifikasjoner

Dimensjoner: 10,27 x 5,85 x 1,28 cm
Teknologi: WCDMA (UMTS og HSDPA) 850/900/1900/2100 MHz
EGSM 850/900/1800/1900 MHz
Wi-Fi
Minne: Ukjent, Micro-SD-støtte (maks 32 GB)
Operativsystem: Android 2.3 Gingerbread med HTC Sense
Skjerm: Trykkskjerm, 3,2 tommer tommer, 320 x 480 piksler, kapasitiv
Kamera: 3,15 megapiksler, autofokus
Batteri: 1230 mAh
Pris og tilgjengelighet: ukjent pris, i løpet av fjerde kvartal

Vi kjenner allerede HTCs budsjettmobiler Wildfire og Wildfire S. Nå kommer selskapet med enda en modell som har fått navnet Explorer. Som for de andre modellene er det også her Android og HTCs grensesnitt Sense som gjelder.

HTC Explorer skal ha en skjerm på 3,2 tommer og et kamera på 3,15 megapiksler. Prisen er ikke offentliggjort men ifølge pressemeldingen skal den ha en overkommelig pris. Vi regner derfor med den plasserer seg rundt 2000 kroner et sted – det samme prisleiet som Wildfire-telefonene har ligget i.

Ettersom dette blir en rimelig telefon er den ikke utstyrt med det råeste på prosessorfronten. Den kjører en 600 MHz Scorpion-prosessor fra Qualcomm med egen grafikkprosessor.

Deksler

En ting som dukker opp med ujevne mellomrom i mobilverdenen er utskiftbare deksler. HTC Explorer skal få deksler i mange ulike farger.

Mange husker kanskje Nokias Xpress On-deksler, og det er heller ikke så fryktelig lenge siden HTCs forrige dekseltelefon var på markedet; HTC Tattoo. Deksler har så langt ikke blitt noen stor suksess, og det gjenstår å se om Explorer kan endre på denne trenden.

Ellers fremstår Explorer som en forholdsvis ordinær Android-telefon om vi skal stole på pressemeldingen. Rask nettleser med hurtig gjenkjenning av inntastede adresser trekkes frem – en funksjon vi forventer i dagens Android-enheter.

Holder styr over forbruket

HTC Explorer virker imidlertid å ha spesielt en svært nyttig funksjon. I motsetning til mange andre Android-telefoner kommer den med innebygget forbruksmåler for ringetid, tekstmeldinger og dataforbruk. På andre telefoner må du laste ned dette fra Android Market.

Siden dette er en HTC-telefon får du det du forventer deg av ekstrafunksjoner i Sense. Det betyr at HTCs mange småprogrammer er tilgjengelige, her under det som nærmest har blitt HTCs varemerke – værmelding rett på startskjermen.

Sense har en rekke andre funksjoner også. Du kan blant annet tilpasse låseskjermen. HTC har dessuten laget en helt ny ringemeny for HTC Explorer.

HTC Explorer blir tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal i år. Dermed burde den dukke opp i mobilhyllen hvert øyeblikk.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen